Campérève buscamper Magellan 747 in Limited versie met Duo Space badkamer

Voor modeljaar 2021 komt de Franse buscamperbouwer Campérève met een Limited versie van zijn populaire Magellan serie. Bij deze gelimiteerde versie ligt de nadruk op het gebruik van het Duo Space badkamerconcept, een toilet en badkamer in één modulaire  (duo staat voor twee) badkamermodule. De Duo Space is een eerder gebruikt concept van Rapido, de groep waaronder Campérève behoort. De Campérève Magellan 746 Limited buscamper voor modeljaar 2021 komt op een chassis van Fiat Ducato met een MTM van 3500 kg en een motor uitrusting van 140 PK. De breedte is hier ook naar buscamper normen 2,05 meter maar dit model hoort bij de grotere buscampers met 6,36 meter lengte en 2,63 cm hoogte.

Binnen zijn er 4 gehomologeerde zitplaatsen en kan je slaapgelegenheid vinden voor maximaal 3 personen. Achterin een groot bed in de lengterichting voor twee personen van tweemaal 195 x 80 cm. Vooraan kan je de zitbank omvormen tot een derde slaapplaats van 185 op 97 cm, wat in buscamper normen ruim mag genoemd worden. Verder een normale indeling met een 2-pitsenfornuis in de keuken dat kan gevoed worden met 2 maal 13 kg gas (26 kg), een serieuze voorraad. Water kan je halen uit de 110 liter grote reservoir, terwijl de afvalwatertank 10 liter kleiner meet. Daarnaast standaard een volledig geïnstalleerde Truma Combi 4 kachel voor verwarming en warm water. Ook met de koelkast moet je niet sukkelen met 133 liter inhoud, één van de grootste in buscamper modellen. Kortom er is voor alles goed gezorgd.

Campérève Magellan 746 Limited vanaf ongeveer 56.400 € (08/2020)

De Duo Space badkamer is geen unicum in de buscamperwereld maar wel een goede manier om plats te winnen en toch een ruime badkamer aan te bieden in de beperkte ruimte die een buscamper kan bieden. Het concept bestaat uit een beweegbare wand die het mogelijk maakt om een ​​douchecabine te creëren die geïsoleerd is van de badkamer. Door een draaiwand kun je het toilet verbergen. Doordat de wastafel meedraait, ontstaat meer ruimte om te douchen. Rapido past die ook toe in zijn nieuwe “C” serie voor modeljaar 2021. Ook Campérève past de Duo Space nog toe in zijn modellen Family Van en de Magellan 540.

Naast de standaard uitvoering kan je de Magellan nog verder upgraden met opties zoals bijvoorbeeld een Comfort pakket, pneumatische vering en het mooie panoramisch dak (Skyview).

Bronnen

Website Campérève – https://www.campereve.fr/

Bewerking Rudi Van Overloop voor Camperland.be