Minder dan 5 m lange E-Vanster van Pössl op basis van de Citroën E-Spacetourer past in je garage

Minder dan 5 m lange E-Vanster van Pössl op basis van de Citroën E-Spacetourer past in je garage

De Campster op Citroën en Campstar op Mercedes zag je reeds eerder bij Camperland de revue passeren maar ook de sjiekere Vanster met meer kampeerallure liet ik als eens aan bod komen. Sinds het najaar van 2022 heeft Pössl zijn eerste elektrisch aangedreven urban camperauto op de markt gebracht. Als basis gebruikt met de Citroën E-Spacetourer met een vermogen van vijvenzeventig kilowatt uur. De topsnelheid ligt op 130 km/uur. De accu is bij een snellaadstation in 45 minuten opgeladen tot 100%. Hij heeft 3 rij standen: Normal mode, de Eco mode en de Power mode. Deze E-Vanster heeft een lengte van 4.95 m, een breedte van 1.92 m en een hoogte van 1.99 m waardoor hij in iedere standaard garage kan geparkeerd worden. Zijn MTM bedraagt 3100 kg waarbij nog een mooi laadvermogen van 774 kg overblijft.

Je kan nog een aanhanger trekken maar niet meer dan 1000 kg. Deze mini-urban is volledig mee met de trend en voorzien van 17 inch aluminium velgen. Rechtop staan is natuurlijk niet onmiddellijk mogelijk behalve als het pop-up dak staat uitgeklikt. Beneden staan de zitbanken op rails en kunnen ze ook omgevormd worden tot twee slaapplaatsen wat het totaal toch op vier brengt. In totaal zijn er 5 zitplaatsen door de achterbank voor 3 personen die uit 2 delen bestaat en elk apart kan worden weggenomen. De passagiersstoelen kunnen gedraaid worden zodat u met z’n vieren of vijven gezellig in een ronde kan zitten voor een leuke avondbabbel. Achterin is er extra airconditioning voorzien.

Deze camperauto is ideaal als voertuig voor dubbel gebruik. Vooraan heeft de Spacetourer met zijn dubbele rooster een mooi sportief uiterlijk met afgeronde hoeken. Om gemakkelijk de camperauto in- en uit te klimmen zijn schuifdeuren voorzien aan beiden kanten van het voertuig die de in- en uitstapruimte extra breed maken maar het je ook gemakkelijk maken om de zit- en slaapruimte in het weekend om te vormen tot een laadruimte tijdens de werkwerk.

Achter de achterste zitbank blijft nog een kleine bescheiden laadruimte over waar je ook een inductiekookplaat zal kunnen terugvinden en een 220 volt stopcontact. Je kan die echter vergroten de achterste zitbank vooruit te schuiven of eruit te nemen. Ga je als koppel op weekend dan kan je de achterbank thuis laten en in het dakbed slapen. Op die manier kun je er twee fietsen in meeladen bijvoorbeeld.

Je kan dan bij de E-Vanster kiezen uit twee kampeeruitrustingen: het keukenblok als  CampBox Kitchen met  spoelbak met vers- en afvalwatertank en een kooktoestel met 2 pitsen of de Campbox Kitchen & Sleep. De optie Sleep staat voor een uitrusting met een extra ligvlakverlenging en een verbeterde comfortmatras. Beiden type keukenblokken kan je uit de wagen nemen en bijvoorbeeld gebruiken om buiten te koken. De Campbox-oplossingen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen of multiplex met CPL-coating en zijn daardoor bijzonder licht en robuust. Het Quick-Fix systeem maakt het zeer eenvoudig om de individuele boxen in het interieur van het voertuig te installeren en te verwijderen. Naast hun opbergmogelijkheden kunnen ze ook als kruk worden gebruikt.

Het dakbed wordt door Possl zelf in hun fabrieken en beschikt over een zogenaamd panorama uitzicht wat erop neer komt dat je het tentdoek volledig kan openritsen. Jawel, men heeft eraan gedacht beveiliging te voorzien zodat je niet uit het bed kan vallen. Aangezien het gewicht op het dak zo zijn beperkingen heeft slaapt u op een vrij dunne matras maar wordt er wel een lattenbodem voorzien om u toch het nodig slaapcomfort te kunnen bieden.

Wat u het meeste bezighoudt met een elektrisch camperauto is natuurlijk de actieradius. Deze is vergelijkbaar met de E-Rifter van Peugeot: in de stad een actieradius van 298 km, buiten de bebouwde kom circa 382 km.

Prijs (01/2023 in Duitsland) voor de E-Vanster camperauto uitvoering vanaf 69.999 € met 75 KWH accu en een 136 PK (100 kW) electromotor.

Lees ook het aanverwante artikel: Nieuwe Peugeot E-Rifter Urban minivan voor citytrips en kampeertrips wordt duchtige concurrent in dit populaire E-camper segment- https://www.camperland.be/campers/modeljaar-2023/nieuwe-peugeot-e-rifter-minivan-voor-citytrips-en-kampeertrips-wordt-duchtige-concurrent-in-dit-populaire-segment/

Motorhome dealers voor de E-Vanster

Verkrijgbaar in Duitsland, vraag na bij de Belgische en Nederlandse Pössl dealers

Campster - 2022 - Mini-van - Citroen 180 pk - VAN moduleerbare zitbank(en) tot bed - L 4.95 m | 2 | (CAMPER DATA 20212

Dealers, verkooppunten en handelaars in Campster, Campstar, Vanster, Vanstar minivans, campervans

Campster, Campstar, Vanster, Vanstar zijn deelmerken van de Possl groep omgebouwd op Citroën, Peugeot, Mercedes ….
In principe zijn te verkrijgen bij verdelers van Possl.

De Citroën versie van de Campster – SpaceTourer – is verkrijgbaar via het dealersnetwerk van Citroën, zie https://www.citroen.be/nl/over-citroen/concept-cars/spacetourer-the-citroenist-concept.html

Campster – Campstar – Vanster – Vanstar (Possl groep) minivans

2.25
Waterdichtheidsgaranties 1.0
Beoordeling Camperland 3.5

Beter

  • Possl groep (Duitse kwaliteit)
  • Goede afwerking
  • # Mini-camper modellen
  • Keuze uit # merken

Minder

  • Beperkte levering/ dealers in BE
  • Onduidelijke garanties
  • 2 j. garantie
  • Prijs
7
Merk Campster – UW waardering

U bent vandaag of vroeger camperbezitter geweest van Campster, Campstar, Vanster, Vanstar uit de Possl groep?
Geef met de sterren (van 1 tot 5) jouw waardering voor het merk.
Het eindresultaat is een gemiddelde van alle stemmen.
1. Geef het aantal sterren op
2. Klik op “Bewaar aantal sterren”

Aanverwante Campster, Campstar, Vanster, Vanstar onderwerpen – artikelen

Bronnen o.a. https://www.poessl-vanline.de/nl, fotomateriaal Camperland Le Bourget Paris 10.22

© Copyright Camperland.be 2023, alle rechten voorbehouden.

Camperland.BE
Average rating:  
 0 reviews

Een reactie achterlaten