Bavaria en Pilote presenteren 4 nieuwe modellen voor 2021: groot uitgesneden dak en XXL zithoek

Net als bij de Franse constructeurs Challenger en Chausson uit de Trigano groep vinden we ook in de Franse Pilote groep dezelfde modellen terug onder twee verschillende merken, nl. onder Pilote en onder Bavaria. Ook hier geven ze verschillende type benamingen aan de modellen en dat maakt het soms verwarrend, terwijl het in feite om dezelfde campers gaat.

Pilote heeft in 2020 extra ingezet op zijn Bavaria merk om het in Duitsland te promoten. Volgens de CEO is dit aardig gelukt en heeft Pilote zijn behaalde doelstellingen qua verkoop kunnen behalen. In het thuisland Frankrijk behoort Bavaria net tot de top 10 van meest verkocht merken.

Voor 2021 zijn er verschillende uitrustingsniveaus voorzien:

  • Pilote: Essentiel en Sensation
  • Bavaria: Style en Class

Nog eens herhalen, het goed dus om hetzelfde uitrustingspakket.

Bij hun VAN modellen komen ze met een nieuwe concept in de cabine, wat ze een uitgesneden cabine noemen. Het komt er op neer dat er meer ruimte vrij gemaakt is bovenin het gedeelte boven de dinette, dit in combinatie met een groot panoramisch dak, vergroot dit nog meer het gevoel van ruimte aan de dinette. 

Het panoramisch dak neemt bijna de gehele breedte in van de cabine. Ondertussen zie je dit concept ook opduiken bij andere buscamper merken. Het valt te verwachten dat dit een nieuwe trend 2021 zal worden.

Voor de Bavaria integraal modellen presenteert het merk een upgrade naar een AL-KO chassis voor zijn modellen van 7.49 tot 7.89 meter. Met een AL-KO chassis kunnen, naast de betere kwaliteit en wegligging, de constructeurs ook nog eens 60 kg aan gewicht besparen. Daarnaast is er een verbeterde isolatie aangebracht met polyester en styrofoam. 

En is er een dubbele vloer voorzien. De isolatienorm is daardoor nu standaard Klasse 3, hiermee kan je zowel de camper i/d winter als de zomer gebruiken.

Bavaria verbeterd twee van zijn meest populaire modellen: de halfintegraal T696D en zijn integraal I 690D, beiden onder de 7 meter. Die modellen belichamen de filosofie van het merk: compact en met een grote salon. De T696D was in 2020 tot hiertoe het beste verkocht model van dit merk mede dank zij zijn Duo-Bed inplanting (hetgeen de Pilote groep eerder al toepaste in zijn Le Voyageur luxemerk). 

Daarnaast een hoofdbed met XXL afmetingen van 200 op 189 cm, hiermee scoort Bavaria met één van de grootste bedformaten in de motorhome wereld. Het vernieuwde T696D model voor 2021 van 6.20 meter wordt echter maar in de komende lente verwacht.

Bavaria I690D plattegrond indeling modeljaar 2020 (website Bavaria)

 

Bavaria I690D plattegrond indeling modeljaar 2020 (website Bavaria)

Hebben we het over het nieuwe interieur voor 2021 dan gaat de Bavaria I690D de trend volgen van sommige Eura Mobil uitvoeringen: een sterk landelijke karakter met houtachtige kleuren en grove, brede lamellen in de vloer. Ikzelf vind het wel wat hebben, heel huiselijk ook.

Het salon heeft 5 zitplaatsen. Het model uit 2020 bestaat uit twee L-vormige banken en een modulaire tafel die beweging vergemakkelijkt. Het nieuwe model van 2021 heeft 2 face-to-face zitbanken. Hiermee hoopt Bavaria opnieuw voor een best-seller verkoopproduct te kunnen zorgen.

De grote ramen en het panoramische zonnedak maken het tot een aangename leefruimte die altijd erg licht is. Mooie rechte keuken goed uitgerust met een 2-pits kookplaat, een koelkast, een comfortabel werkblad, talrijke lades en opbergruimte, 230V, 12V en dubbele USB-aansluitingen, een grote erker en een schuifdak voor veel licht. In de Class-afwerking verrijkt een afzuigkap de uitrusting.

Bavaria Tren-D T746GJ - 2023 - Semi-integraal - Fiat 140 pk - enkele bedden - L 7.45 m | 4 (5) | (CAMPER DATA 2023
vlag van Nederland
vlag Duitsland

Bavaria VANS en motorhomes

3.35
Waterdichtheidsgaranties 2.5
Beoordeling Camperland 3.5
Prijs/kwaliteit 3.5
Klasse 3 isolatie 4.0

Beter

 • Franse stijl olv Pilote groep
 • Introductie in Duitsland (2021)
 • Modellen met klasse 3 isolatienorm
 • Ruime keuze met # modellen
 • Verbeterde afwerking in 22/2023

Minder

 • Details afwerking
 • Zelfde modellen als Pilote
 • 5 j. garantie op waterdichtheid
 • Beperkt aantal dealers BE/NL
 • Bavaria = Pilote modellen, maar onduidelijke gecommuniceerd

ISOTEK – de vloer is het fundament van de constructie. Of het nu gaat om dikke, dubbele of opbergvloeren, de Bavaria vloeren garanderen extra isolatie en verstevigen de structuur.

Klasse 3 – klaar voor gebruik in zomer en winter: het voertuig wordt gekoeld tot -15°C en tot +20 °C in iets meer dan 4 uur dankzij een sterk isolerende vloer, fibroplast (glasgevuld polyurethaan) in de vloer en zijkanten.

20
Merk Bavaria - UW waardering

U bent vandaag of vroeger camperbezitter geweest van dit merk?
Geef met de sterren (van 1 tot 5) jouw waardering voor het merk.
Het eindresultaat is een gemiddelde van alle stemmen.
1. Geef het aantal sterren op
2. Klik op "Bewaar aantal sterren"

Aanverwante Bavaria onderwerpen - artikelen

Een reactie achterlaten