Het Duitse Autobild nomineerde 4 Dethleffs modellen 2021 met een “Gouden” award: Alpa, Espirit, Trend en Globetrotter

Het Duitse Autobild nomineerde 4 Dethleffs modellen 2021 met een “Gouden” award: Alpa, Espirit, Trend en Globetrotter

De lezers van het genomineerde Duitse magazine Autobild nomineerden 4 Dethleffs modellen met een gouden label. Daarbij horen verschillende modellen: de alkoof Alpa A, een integraal en halfintegraal Trend T 6757 DBL, Espirit I 7150-2 EBL en de liner Globetrotter XLI Edition 90. De camperfabrikant uit de Hymer groep is natuurlijk bijzonder fier met deze nominaties: “Deze fantastische onderscheidingen laten zien dat Dethleffs de eerste keuze is voor elke eis – van de compacte semi-geïntegreerde tot de luxe liner.” Een korte opsomming van deze 4 modellen.

Dethleffs Alpa A

De Alpa A probeert zich te profileren als “de alkoof” met de meeste ruimte voor twee.  De meest royale hoeveelheid ruimte doet je snel vergeten dat je niet in een vakantie appartement zit, maar in een buitengewone camper met een feelgood sfeer en comfort. De Alpa A valt op met zijn grote panoramische ronde zitgroep met veel ruimte om te eten en te vertoeven, de verwarmde dubbele bodem met een voor vorst beveiligde water installatie. Daarnaast de grote, ruime garage met toegang van beide zijden en bediening met één hand: 250 kg oppervlaktebelasting is mogelijk. Optioneel ook van achteren te beladen. Zie op https://www.dethleffs.de/wohnmobile/alpa/

Dethleffs Trend T 6757 DBL

De Trend is een echte vriend van de familie en dat geldt ook voor de prijs. Hij overtuigt met zijn sprankelend schone afwerking, perfecte kwaliteit uit de fabriek van Allgäu en vele functies die allesbehalve vanzelfsprekend zijn. Hiertoe behoort bijvoorbeeld de rotbestendige Lifetime Smart carrosserietechnologie. Het brede aanbod aan slaapplaatsen in de Trend modellen zorgen voor een maximale flexibiliteit.

Deze halfintegraal kan optioneel worden uitgerust met een hefbed, terwijl de geïntegreerde standaard aan boord is. Dit biedt in een handomdraai extra slaapplaatsen. Voor camperliefhebbers die van buitengewone details houden, is het designpakket voor de bestseller een chique optie. Zie voor meer op https://www.dethleffs.de/wohnmobile/trend/

Dethleffs Espirit I 7150-2 EBL

De Esprit neemt de sierlijke, heldere en vloeiende lijnen van Dethleffs eigen vormentaal over, wat vooral tot uiting komt in de aerodynamische voorkant en de iets teruggetrokken achterkant van de geïntegreerde modellen. De Esprit heeft altijd modern design gecombineerd met luxe klasse comfort. In het huidige modeljaar straalt hij in een geheel nieuw licht en is volledig opnieuw ontworpen. Dankzij de nieuwe, meer dan 26 cm hoge, belaadbare dubbele bodem biedt hij niet alleen veel opbergruimte, maar heeft hij zelfs zijn basisrecept verfijnd als wintervaste metgezel het hele jaar door. 

Lees meer op https://www.dethleffs.de/wohnmobile/esprit/

Dethleffs Globetrotter XLI Edition 90

Met de Globetrotter XLI bent u net zo goed onderweg als hij eruitziet: sportief, dynamisch en veilig – dankzij de wintervaste dubbele bodemconstructie, 365 dagen per jaar. Dit lifestyle-luxevoertuig combineert een ruime woonkamer, modern design en echte rijdynamiek. De sportieve designtaal vertaalt een eersteklas breedspoor verlaagde chassis naar echte rijervaringen. 

Een moderne woonsfeer met een mix van lichte oppervlakken en warme houtaccenten, en warmwaterverwarming voor een woonervaring zoals thuis – zelfs in de winter.  

Vergeet niet het uniek lichtconcept Light Moments (als optie weliswaar). Comfortabel reizen dankzij ergonomische SKA-pilotenstoelen – op aanvraag met luchtvering, stoelverwarming en stoelventilatie. Enorme laadvermogens door een toegestaan totaalgewicht tot 5.4 ton.

Lees meer op https://www.dethleffs.de/

Motorhome dealers voor Dethleffs genomineerde Golden Award modellen

Dethleffs logo
16e plaats (50)
kwaliteitslabel camperland 2021
84 %
41e plaats (op 67)
kwaliteitslabel camperland 2023
59 %

Dethleffs Vans, minivans en motorhomes

3.6
Waterdichtheidsgaranties 3.0
Beoordeling Camperland 4.2

Beter

 • Duitse kwaliteit
 • Ruim # modellenaanbod
 • Goede beladingscijfers
 • Ook luxe modellen
 • # keuze modellen
 • # keuze merken motoren
 • Innovatief merk

Minder

 • Niet alle modellen 100% houtvrij
 • 6 jaar op waterdichtheid
 • Kleine mankementen die je niet verwacht
26
Merk Dethleffs – UW waardering

U bent vandaag of vroeger camperbezitter geweest van dit merk?
Geef met de sterren (van 1 tot 5) jouw waardering voor het merk.
Het eindresultaat is een gemiddelde van alle stemmen.
1. Geef het aantal sterren op
2. Klik op “Bewaar aantal sterren”

Dethleffs (half-) en integralen

6 jaar garantie

LifeTime Plus isolatie

Geschikt voor gebruik in alle seizoenen.

Dethleffs
sinds 1931

Modellen met LifeTime zijn 100% houtvrij

 • LifeTime Plus = 100 % houtvrij met verbeterde celstructuur maar dit geldt niet voor alle modellen
 • Er zijn 2 constructie reeksen met verschil in kwaliteit: kies bij voorkeur voor de LIFETIME PLUS modellen met een 100 % houtvrije constructie
 • hagelbestendig dak

 

 • Just 90 serie wanden en dak 35 mm, bodemplaat 49 mm dikte
 • Trend serie 100% houtvrije LifeTime Smart bodemconstructie

Aanverwante Dethleffs camper vans, alkoven, compacte campers, halfintegralen en integralen onderwerpen – camper en motorhom artikelen

Een reactie achterlaten