Crosscamp Live, uitbreiding van het Hymer concept met de Opel Zafira Live als basis

Crosscamp Live, uitbreiding van het Hymer concept met de Opel Zafira Live als basis

Crosscamp breidt zijn gamma uit met een 4.95 meter lange CrossCamp Live uitvoering op basis van de Opel Zafia Live. Je kan deze benaming ook vinden onder Toyoto waarvoor Hymer zijn Toyota ProAce model ombouwde tot een campervan. De Crosscamp Live is dan ook het enigste model van Opel in de camperwereld. 

De Crosscamp Life begint bij een catalogusprijs vanaf 41.999 € (06/2020) en biedt een breed scala aan standaard- en speciale uitrustingen, maar er zijn ook aantrekkelijke uitrustingspakketten. Naast de bekende 1.5 l motoren is de Crosscamp Life ook te bestellen met een 2.0 liter motor (90 kW) met 122 pk en 8-traps automaat.

Samen met de bekende Crosscamp, die is gebaseerd op de Toyota Proace Verso en nog steeds kan worden besteld via het Toyota-dealernetwerk, hebben de bestelwagenspecialisten van Isny hun verkoopaanwezigheid bijna verdubbeld. De nieuwe variant is gepositioneerd als de perfecte partner voor sportieve buitenactiviteiten. 

Net als zijn zustermodel is de Crosscamp Life ook een volledig uitgeruste camper en basisstation voor buitenavonturen met vier bedden en een betrouwbare metgezel in de dagelijkse stedelijke mobiliteit. 

Het flexibele concept maakt onbeperkt gebruik als auto mogelijk dankzij een hoogte van 1.99 meter kunnen chauffeurs van Crosscamp ook gebruik maken van parkeergarages met meerdere verdiepingen of ondergrondse parkeergarages. De thuisbasis van Crosscamp is het centrum voor campers van de Erwin Hymer Group in Isny in de Allgäu.

Naast de bekende 1.5 l motoren is de Crosscamp Life ook te bestellen met een 2.0 liter motor (90 kW / 122 pk)

Motoren

Standaard heeft de Crosscamp Life de bekende 1.5 liter viercilinder dieselmotor met 88 kW (120 pk) onder de motorkap. De drie optioneel verkrijgbare 2.0-liter units bieden nog meer vermogen en comfort: met 90 kW (122 pk) en achttraps automaat, met 110 kW (150 pk) en handgeschakelde zesversnellingsbak en met 130 kW (177 pk) en 8-traps automaat.

Als het gaat om dynamisch reiscomfort, laat de Crosscamp Life niets te wensen over. Om de uitstoot van stikstofoxide te verminderen, hebben alle motoren SCR-uitlaatgas reinigingstechnologie en voldoen ze, met de Euro 6d-norm voor verontreinigende stoffen, aan alle vereisten voor onbeperkte mobiliteit. 

De Opel Zafira Life is de basis voor de Hymer ombouw naar de CrossCamp Live

Omdat beide Crosscamp-varianten conceptueel hetzelfde zijn, zijn er verschillen in details en uitrustingspakketten. In de Crosscamp Life worden de meubelfronten in een stijlvolle, monochrome en bijzonder robuuste steenlook gehouden, terwijl het zustermodel zijn tweekleurige ontwerp behoudt. 

Ondanks zijn catalogusprijs, die 1.000 euro lager is, biedt de Crosscamp Life een breed scala aan standaarduitrusting, waaronder automatische airconditioning met twee zones, inclusief frisse-luchtsysteem voor de achterste zitrij, een cruise control-systeem en snelheidsbegrenzer.

In tegenstelling tot de op Toyota gebaseerde Crosscamp, kan de Crosscamp Life worden gebruikt om bijna alle optionele uitrustingen afzonderlijk te bestellen. Zo kan elke Crosscamp-fan zijn eigen voertuig samenstellen

Daarnaast zijn er aantrekkelijke uitrustingspakketten verkrijgbaar tegen een redelijke prijs. Met optionele grootlicht assistent, vermoeidheidswaarschuwing, rijstrook assistent, verkeersbord assistent met intelligente snelheidsregeling, frontale botswaarschuwing en noodremassistent, biedt de Crosscamp Life een breed scala aan moderne assistentiesystemen.

De Opel Zafira Life is de basis voor de Hymer ombouw naar de CrossCamp Live

Veiligheid

Robuuste kwaliteiten zijn vereist op afgelegen hotspots buiten grote toeristenstromen – geen probleem voor de Crosscamp Life dankzij het optionele pakket met een 25 mm hoger chassis, een stalen reservewiel en een robuuste onderrijbeveiliging. Het adaptieve tractiesysteem “IntelliGrip” met vijf rijmodi en winterbanden is ook verkrijgbaar.

Ook de belasting die de Crosscamp Life aankan is indrukwekkend: afhankelijk van de motor en het gewicht is het laadvermogen meer dan 700 kilogram.

De twee liter versies van de Crosscamp Zafira Life zijn optioneel verkrijgbaar met een hoger laadvermogen en een toegestaan totaalgewicht van 3.100 kilogram (anders 2.780 tot 2.810 kilogram), terwijl de variant met basismotor belast kan worden tot 2.830 kilogram (anders 2.695 kilogram).

Wie of wat is Crosscamp?

Crosscamp is het nieuwe merk van de Erwin Hymer Group voor het segment van compacte campers. Het merk is gevestigd in Isny im Allgäu, waar de campers en caravans van het merk Dethleffs worden gemaakt: hier bevindt zich het competentiecentrum voor campers, dat de stadsvoertuigen van de merken Crosscamp en Pössl ontwikkelt en produceert.

Crosscamp Live, uitbreiding van het Hymer concept met de Opel Zafira Live als basis

opel logo
nog geen kwaliteitslabel
0 %

De Opel Zafia Live is omgevormd tot een campermodel en heet dan Crosscamp Live. Het is een samenwerkings verband met de Duitse camperbouwer Hymer die hun Zafira model hebben omgebouwd naar een mini-van. Is niet in BE verkrijgbaar.

De Crosscamp op Opel Moveno (zie onder Crosscamp) wordt nu ook in België aangeboden via Dicar in Geel – https://www.camperland.be/dealers/dicar-motorhomes-geel/.

 

Ga voor een Nederlandse dealer via de dealers zoekpagina van Crosscamp op https://www.crosscamp.com/de/haendlersuche

Aanverwante artikelen Opel vrijetijdsvoertuigen (urbans, minivans) en camper vans

EV-campers-symbool

Procent, fabrikant van EV elektrische vrijetijdsvoertuigen (minivans)

symbool_elektrisch_opladen

Bronnen teksten foto’s website Crosscamp – www.crosscamp.com/presse/crosscamp-staerkt-vertriebspraesenz-in-kuerze-auch-bei-opel-haendlern~p~104511

© Publicatie copyright Camperland.be 2020, alle rechten voorbehouden.

Een reactie achterlaten