De Burstner Lyseo TD 594 Harmony Line wint in de categorie Beste compacte camper in de MMM & What Motorhome Magazines Motorhome Awards 2023 (UK)

De Burstner Lyseo TD 594 Harmony Line wint in de categorie Beste compacte camper in de MMM & What Motorhome Magazines Motorhome Awards 2023 (UK)

Burstner heeft in Groot-Brittannië de belangrijke MMM & What Motorhome Magazines Motorhome Award gewonnen in het segment van compacte campers met zijn model Burstner Lyseo TD 594 Harmony Line. Hierbij moet je de Harmony Line als een soort pakket zien (met al van extra uitrusting). Vanwaar deze keuze?

Compacte campers zijn getransformeerd door de uitvinding van hefbedden. Het is meer dan tien jaar geleden dat Bürstner ons de eerste low-profile bestelwagen van minder dan zes meter bracht met een hoofdbed dat vanaf het plafond naar beneden kwam en dit Duitse merk (van de Erwin Hymer Group) is op de voorgrond gebleven van deze sector sindsdien.

Een groot bed dat geen vloeroppervlak in beslag neemt!

Dus ondanks deze nieuwe toevoeging aan het populaire Lyseo TD Harmony Line-assortiment van slechts 5.99 m in totaal, hoeft u uw zitbanken ‘s nachts niet om te zetten in een bed – hoewel u dat wel kunt doen, als u het wilt gebruiken als een vier- slaapplaats met twee boven elkaar gestapelde tweepersoonsbedden.

Een meer gebruikelijk scenario is om het elektrische bed tot op zithoogte te laten zakken – of slechts 89 cm van de vloer, om precies te zijn. In slechts enkele seconden, met niets zo inspannends als het omdraaien van een schakelaar, heb je dan een dwarsbed van 2.01 m bij 1.40 m.

Een eigenschap die de TD 594 echter uniek maakt in zijn klasse, is de mogelijkheid om het bed in de cabine uit te schuiven. U kunt nu in de lengte slapen – u hoeft niet over uw partner heen te klimmen om ‘s nachts uit te stappen – en het bed wordt een enorme 1.95 m bij 2.01 m.

Natuurlijk neemt het bed overdag geen enkele vloerruimte in beslag, dus dit kleinste model in de Lyseo Harmony Line-reeks profiteert van een echt open en ruime lounge – groter dan in veel grotere campers. Er zijn zijbanken (langer aan de dichtstbijzijnde kant) en een grote centrale tafel die in tweeën kan worden geklapt zodat hij de ruimte niet domineert. Vouwgordijnen voegen een vleugje stijl toe, terwijl een lichtdak ervoor zorgt dat er geen tekort is aan daglicht.

U kunt de zitbank aan de zijkant ook omtoveren tot een zitplaats voor een paar achterpassagiers, die uiteraard elk driepuntsgordels krijgen. We hielden ook vooral van de kleine opklapbare tafel.

Aan de buitenkant is er een Premium XL-woondeur en een hoge buitenkast voor je buitenspullen.

Compact en toch ruim

Achter de woonkamer biedt de L-vormige keuken veel opbergruimte, terwijl een drie-pits-in-lijn kookplaat een beetje extra werkblad vrijmaakt – ook verbeterd door een inschuifbare afdekking voor de gootsteen. Daartegenover heeft de hoge koelkast een royale inhoud van 133 liter, terwijl er een rek aan de muur is voor je koffiepads!

Maar wat de grootte van de Bürstner evenzeer verloochent als de ruime salon en het gigantische bed, is de wasruimte, die bereikbaar is via een witte jaloeziedeur tussen de kombuis en de koelbox. Met een hoge kleerkast en een aparte douche (met krachtige pomp voor een goede waterdruk) heeft deze kamer alles wat je maar kunt wensen in een compacte camper.

Dit Harmony Line-model is net zo stijlvol als de grotere bestelwagens van Bürstner en heeft wat de maker ‘wohnfühlen’ noemt – we zouden gewoon zeggen dat het een indruk van comfort en goede kwaliteit is. Het wordt geleverd met een keuze uit verschillende bekledingsopties, overal indirecte verlichting en geweldige details zoals Bürstner’s nette, draagbare Home Light.

Achtergrond juryleden

Nieuwe campers uit heel Europa en het VK werden beoordeeld door het deskundige juryteam van MMM en What Motorhome op basis van tientallen jaren van camperrecensies en praktijkervaringen om de shortlists te verfijnen en de winnaars te kiezen. De juryleden putten uit meer dan 45 jaar camperervaring samen om het aanbod voor het seizoen 2023 te beoordelen. Debatten liepen hoog op en het kwam soms neer op kleine details die de winnaars onderscheiden van de kanshebbers.

Aan het hoofd van het team stond Peter Vaughan, MMM Road Test Editor, What Motorhome magazine Editor en YouTube-ster, die campers recenseerde voordat hij kon rijden. Ook op het jurypanel was MMM plaatsvervangend redacteur, Rachel Stothert. Rachel is bijna opgegroeid in campers en werkt al meer dan 15 jaar aan MMM.

De juryleden zeiden: “Het is meer dan tien jaar geleden dat Bürstner ons de eerste low-profile van minder dan zes meter bracht met een hoofdbed dat vanaf het plafond naar beneden kwam en dit Duitse merk is altijd toonaangevend gebleven in deze sector. sinds.”

Bronnen Burstner News site – https://www.buerstner.com/gb/en/company/news/18-10-22-motorhome-magazin en fotomateriaal Camperland.be, Salon van Düsseldorf 08.2022

© Publicatie copyright Camperland.be 2022, alle rechten voorbehouden.

Een reactie achterlaten