Bürstner update zijn Travel Van serie voor modeljaar 2021 en de Harmony Line

Bürstner update zijn Travel Van serie voor modeljaar 2021 en de Harmony Line

Het Duitse Bürstner uit de Hymer groep gebruikt een beetje een misleidende benaming voor dit campermodel, de Travel Van is immers geen buscamper model maar een half-integraal, zie mijn eerder artikel “Wat is het verschil tussen de Car City en Travel Van“.  Voor het komende seizoen 2021 ondergaat de Bürstner Travel Van een facelift. Zowel de buitenkant als het interieur zijn door de fabrikant vernieuwd. Naast de standaardversie is het 2021 Travel Van model ook verkrijgbaar in de Harmony Line versie, beide met een Fiat Ducato 2.3 Multijet chassis. 

De plattegronden van de T 590 G (met dwarsbed) en de T 620 G (met twee eenpersoonsbedden) blijven behouden, evenals de smalle buitenbreedte van 2.20 m. Afgezien daarvan is Bürstner naar binnen gegaan en heeft hij een aantal grote veranderingen aangebracht voor het nieuwe seizoen.

De standaardversie heeft een nieuwe product afbeelding op het exterieur, opvallende hybride Bürstner achterlichten en praktische bediening met één hand van het achterklepje. Het interieur wint met het nieuwe meubeldecor “Sandy Grey” en de vario badkamer.

Naast de standaardversie is het 2021 Travel Van model ook verkrijgbaar in de Harmony Line-versie, beide met een Fiat Ducato 2.3 Multijet-chassis
Burstner Travel Van T 620 G - modeljaar 2019 met zwarte radiatorgrille en Burstner logo
Burstner Travel Van T 620 G - modeljaar 2019 met zwarte radiatorgrille en Burstner logo

De beproefde elementen blijven, zoals het GFK-dak, de GVK-vloer, ESP inclusief ASR of de voorspoiler in de kleur van het voertuig. Veel extra elementen onthullen de uitgebreide en hoogwaardige serie-uitrusting, zoals de bestuurdersairbag, de 97 liter koelkast, multi-zone koudschuimmatrassen en centrale service-unit, om er maar een paar te noemen.

De Travel Van Harmony Line beschikt ook over al deze kenmerken. Het beschikt echter over de nieuwe productgrafiek van de Harmony Line, met een bestuurderscompartiment in de kleur Graphite en de nieuwe hybride Bürstner-achterlichten. 

Net als de standaardversie zijn de meubels in de Harmony Line-versie vernieuwd in “Sandy Grey”.

Daarnaast maken een nieuwe vario badkamer en tal van uitrustingskenmerken, zoals de bekleding met het Harmony Line-ontwerp inclusief borduurwerk, het uitschuifbare dak en nog veel meer, de Travel Van Harmony Line een eersteklas reisgenoot voor het nieuwe kampeerseizoen.

Net als de standaardversie zijn de meubels in de Harmony Line-versie vernieuwd in "Sandy Grey"
Burstner Travel Van T 620 G - modeljaar 2019: zicht vanuit de cockpit op de ruimtelijke woonkamer

Bürstner update zijn Travel Van serie voor modeljaar 2021 en de Harmony Line

Burstner logo
18e plaats
kwaliteitslabel camperland (50) 2021
85 %
34e plaats (op 67)
kwaliteitslabel camperland 2023
66 %

Burstner VANS, minivans en motorhomes

3.85
Waterdichtheidsgaranties 5.0
Beoordeling Camperland 3.5
Nakomen van garanties (bolle vloeren) 3.0

Beter

 • Duitse kwaliteitsnormen
 • Groot aanbod en keuze
 • Vernieuwende ideeën
 • Ruime keuze aan # modellen
 • Alle type campers
 • Voordelige pakketten
 • 100% houtvrije constructie
 • Ruim dealernetwerk
 • 10 j. waterdichtheids garantie

Minder

 • Sommige meubelen zijn van Franse origine
 • Sommige modellen onvoldoende laadvermogen
 • Opties verhogen aankoopprijs
 • Prijs opties en pakketten
 • 2023 - problemen met bolstaande vloeren
 • Tussenkomst waarborg voor gedupeerden kan beter
 • In Frankrijk gemaakt meubilair = kwaliteit?
37
Merk Bürstner - UW waardering

U bent vandaag of vroeger camperbezitter geweest van dit merk?
Geef met de sterren (van 1 tot 5) jouw waardering voor het merk.
Het eindresultaat is een gemiddelde van alle stemmen.
1. Geef het aantal sterren op
2. Klik op "Bewaar aantal sterren"

Burstner (half-) integralen

10 jaar garantie (2023-24)

6 jaar garantie op Copa
(2023-24)

isolatie

Geschikt voor gebruik in alle seizoenen.

Burstner
sinds 1965

Burstner Copa 6 jaar garantie ipv 10 jaar

Op elke Bürstner-camper krijgt u een uitgebreide garantie van 2 jaar vanaf aankoop. Ontwikkeling, productie en verkoop zijn gecertificeerd volgens de internationale norm ISO 9001:2015.

Wij hebben zoveel vertrouwen in onze producten dat we u vanaf modeljaar 2019 een lekgarantie van 10 jaar geven. Neem direct contact op met uw Bürstner service- of handelspartner

6 jaar lekgarantie voor de Copa.


Bürstner-assistentie = Uw mobiliteitsgarantie

Praktische hulp bij onvoorziene gebeurtenissen: Bürstner Assistance maakt van elke situatie het beste, zodat technische storingen uw vakantie zo min mogelijk beïnvloeden.

Alle chassisleveranciers (Fiat, Citroen, Mercedes-Benz) bieden een internationaal geldige garantie op elke in Duitsland geregistreerde Bürstner-camper. Het enige wat u hoeft te doen is de Assistentiedienst van uw chassisfabrikant te bellen en u krijgt direct hulp. 


Bürstner-verbindingsgarantie* – een service van de Hymer-groep

Met de Bürstner verlengingsgarantie* bieden wij u samen met onze partner CarGarantie betrouwbare bescherming tegen onverwachte reparatiekosten. Zodat jij onbezorgd kunt genieten van elke minuut onderweg. Vertrouw op onze expertise. Uw dealer en CarGarantie ondersteunen u betrouwbaar bij een garantieclaim of bij vragen. De Bürstner verlengingsgarantie* is beschikbaar voor zowel nieuwe als gebruikte auto’s die in Duitsland zijn geregistreerd. De nieuwe auto-uitbreidingsgarantie* en de gebruikte auto-garantie* zijn producten van CG CarGarantie Versicherungs AG (CarGarantie), al bijna 50 jaar een van de toonaangevende en meest ervaren garantiespecialisten in Europa.


De nieuwe voertuiguitbreidingsgarantie* voor uw camper  beschermt u betrouwbaar tegen financiële verrassingen, zelfs nadat de fabrieksgarantie is afgelopen. U kunt de extra garantie voor 12, 24 of zelfs 36 maanden afsluiten bij uw garanderende handelspartner. Voor alle nieuwe en jonge campers met een voertuigleeftijd tot 24 maanden.

Prijzen kunt u on-line vinden op https://www.buerstner.com/de/de/service/garantien

 • dak- en bodem met GFK plaat
 • PU lijsten, robuuste PVC laag 
 • hagelbestendig dak
 • XPS, GFK, PU (PUR)

Aanverwante Bürstner camper van, busjes, motorhome & camper onderwerpen - vrijetijdsvoertuigen minivan en urban artikelen

Bronnen www.buerstner.com/uk/buerstner-world/neuigkeiten/details/news/burstner-presents-its-travel-van-with-a-new-look-1/

Fotomateriaal Travel Van = modeljaar 2020

© Publicatie copyright Camperland.be 2020, alle rechten voorbehouden.

Een reactie achterlaten