Bürstner Eliseo buscampers: 4 nieuwe VAN modellen met 120 PK voor seizoen 2021 op Fiat Ducato chassis 3.5 T

Bürstner Eliseo buscampers: 4 nieuwe VAN modellen met 120 PK voor seizoen 2021 op Fiat Ducato chassis 3.5 T

De fabrikanten beginnen zich stilaan op de maken voor het modeljaar 2021. Bürstner is hierbij één van de eerste om 4 nieuwe buscamper modellen aan te kondigen als de Eliseo-serie. Wanneer er meer info beschikbaar komt (technische gegevens) zal Camperland voor U uitzoeken wat de verschillen zijn met bijvoorbeeld de Car City serie en de Campeo serie, waarbij dezelfde modellen benamingen gebruikt worden. Resultaat? De Eliseo serie 2021 wordt de vervanger van de Car city reeks. Bürstner is duidelijk zeer actief in de buscamper markt met nu 3 nieuwe series in anderhalf jaar tijd. 

De 4 Eliseo modellen C 540, C 543, C 600 en C 641 komen allemaal uit op een chassis (en motor) van Fiat Ducato. De aanduidingen (C540) lijken we erg sterk op de modellen van de Car City serie waarvan we eerder een artikel wijden over wat het verschil is met de Travel Van serie van Burstner. De Eliseo C543 bijvoorbeeld is bijna een kopie van de City Car C603 en bijna exclusief geschikt voor het gebruik door maximaal 2 personen: een zeer compact formaat met achterin een dwarsbed.

De Eliseo serie is dus de grote nieuwigheid voor modeljaar 2021 in de categorie van buscampers bij Bürstner en maakt deel uit van hun nieuwe concept van woonwagens. Voor deze nieuwe serie vertrouwt de fabrikant van vrijetijdsvoertuigen op de beproefde Fiat Ducato, standaard met de 120 PK motor en op een chassis van 3.500 kg. 

Bij aanvang biedt Bürstner 4 verschillende plattegronden aan, die allemaal een uitgebreide standaarduitrusting hebben. Daartoe behoren ook reeds tal van veiligheidsopties die standaard reeds voorzien worden zoals ESP, Hill holder, airbags voor bestuurder en passagier vooraan, cruise control, …

De Eliseo bevindt zich dus in het hogere middensegment dan de Campeo of de City Car en zou zeer snel de markt moeten veroveren met zijn extra ‘s op het gebied van design en comfort. Burstner wil zijn Eliseo serie verkopen als een “Premium” buscamper serie met veel standaard comfort zoals verduistering, indirecte LED-verlichting, cruise control en airco in de cabine. 

Hij zou gemiddeld zo’n 6000 € meer kosten dan de goedkoopste Campeo (die geen airco heeft in de cabine) maar daar krijg je bijvoorbeeld ook een standaard koelkast van 85 of 135 liter voor en een Truma 4 of 6D kachel. In de badkamer kan je een douche nemen en is een toilet en lavabo voorzien, alles natuurlijk heel compact.

Met de hoogwaardige uitrusting van de Eliseo staan individuele klantbehoeften duidelijk op de voorgrond. Dankzij vier verschillende plattegronden (C540, C543, C600, C641) en verschillende voertuigopties hebben kopers tal van gebruiks- en ontwerpopties. Of het nu gaat om een eenpersoonsbed of een tweepersoonsbed, slaapdak, barversie met dressoir en tafel of extra vriezer – deze buscamper serie laat niets te wensen over. Als afmetingen is er de 5.41 m versie, 5.99 m of de 6,36 meter versie, die laatste met 2 enkele bedden.

De prijzen voor de Duitse markt beginnen vanaf 42.790 €. Voor België wordt dat dan wellicht tussen de 50.000 en 60.000 €. In Frankrijk kost de goedkoopste C540 46.990 €, en wordt de C641 geafficheerd aan 50.999€.

Dankzij vier verschillende plattegronden (C 540, C 543, C 600, C 641) en verschillende voertuigopties hebben kopers tal van gebruiks- en ontwerpopties

De standaarduitvoering van de Eliseo omvat onder meer een frontpaneel met dakraam (optie), raamkozijnen, een hoogwaardig entree-element met legborden, dimbare indirecte verlichting, een dakluik van 50 op 70 cm (optie), een roldeur naar de badkamer en een zijwand in textiel voor de zitgedeelte en over de schuifdeur.

In de Eliseo is meer ruimte vrijgemaakt tegenover de Campeo door de cabine compacter te maken en het standaard hefbed weg te laten, dit moet je hier als optie nemen. Zonder het hefbed lijkt de Eliseo dan ook ruimer dan de Campeo en kan je dan kiezen voor een panoramisch dak waardoor er nog meer licht binnenvalt en de camper nog eens groter doet lijken.

Vijf pakketten

Bij aankoop biedt Bürstner vijf pakketten aan die verdere individuele aanpassingen mogelijk maken. Zo omvat het “Active Eliseo Pakket” speciale uitvoering met bijvoorbeeld aluminium velgen (16 inch velgen bij de 3.500 kg), designbekleding en een verchroomde spoiler.

Kiest u voor het” Interior Design Pakket Fiat “, dan krijgt u er bijvoorbeeld een dashboard verfijning met aluminium afwerking, een instrumentenpaneel met chromen ringen, een zwarte grille en koplampen met een zwart frame.

Met de Eliseo wil Bürstner zich bewijzen als een toonaangevende fabrikant van campers, eens te meer dat het merk voldoet aan de eisen op het gebied van design en comfort, ook in het segment van buscampers. 

Alle technische informatie over de Eliseo-serie zullen te vinden zijn in de technische gegevens voor modeljaar 2021.

Bij aankoop biedt Bürstner vijf pakketten aan die verdere individuele aanpassingen mogelijk maken

Kies je voor een panoramisch SKYROOF dak? Kostrpijs zo'n 1250 €

Burstner Eliseo serie voor modeljaar 2021 vervangt de Burstner City Car serie van 2020
Burstner Eliseo serie voor modeljaar 2021 vervangt de Burstner City Car serie van 2020

Topmodel Burstner Eliseo C641

Het topmodel is de C641 van 6.36 meter die je toch moet nemen met wat opties zoals de mooie skyroof. Maar dan kom je toch wel bij de 60.000 € uit. Hij heeft de smalle breedte voor een buscamper van 2.05 meter en een totale buitenhoogte van 2.65 meter. De C641 heeft een vers watertank van 100 liter en een tien liter kleinere afvaltank. 

Er is ruimte voorzien om 2 gasflessen van 5 kg elk mee te nemen. Er zijn 4 gehomologeerde zitplaatsen en standaard 2 slaapplaatsen die zijn uit te breiden tot maximaal 5 slaapplaatsen. In de C641 zit niet de 135 liter koelkast maar eentje van 85 liter. In dit model wel de beste verwarming (met het meeste vermogen), nl. een Truma Combi 6D kachel die op de dieselbrandstof werkt.

C540 – 5.40 meter – dwarsbed
C543 – 5.43 meter – dwarsbed, zonder achterbank (opvolger van City Car C603)
C600 – 6 meter
C641 – 6.36 meter – 2 enkele bedden

Burstner logo

Burstner VANS, minivans en motorhomes

4.6
Waterdichtheidsgaranties 5.0
Beoordeling Camperland 4.2

Beter

 • Duitse kwaliteitsnormen
 • Groot aanbod en keuze
 • Prjjs/kwaliteit/afwerking
 • Ruime keuze aan # modellen
 • Alle type campers
 • Voordelige pakketten
 • 100% houtvrije constructie
 • Ruim dealernetwerk
 • 10 j. waterdichtheids garantie
 • Vernieuwende ideeën

Minder

 • Sommige meubelen zijn van Franse origine
 • Sommige modellen onvoldoende laadvermogen
 • Opties verhogen aankoopprijs
 • Prijs opties en pakketten
  • 2022 – 100% houtvrije constructies. 10 jaar garantie op alle modellen, ook buscamper modellen.
  • 2021 – Nieuwe Thermo-Floor dubbele bodem bij de Lyseo TD serie. De Thermo-Floor constructie biedt een doorlopend vlakke vloer van cabine tot aan de slaapkamerdeur. De vloer heeft altijd een aangenaam gevoel wanneer u door uw voertuig loopt, ook op blote voeten.
34
Merk Bürstner - UW waardering

U bent vandaag of vroeger camperbezitter geweest van dit merk?
Geef met de sterren (van 1 tot 5) jouw waardering voor het merk.
Het eindresultaat is een gemiddelde van alle stemmen.
1. Geef het aantal sterren op
2. Klik op "Bewaar aantal sterren"

Aanverwante Bürstner motorhome & camper onderwerpen - artikelen

Bronnen website https://www.buerstner.com/

© Publicatie copyright Camperland.be 2020, alle rechten voorbehouden.

Een reactie achterlaten