Hymer B-Class ModernComfort 580 en 680, camper op basis van nieuwe Mercedes Sprinter – Camperauto van het jaar 2019

Hymer B-Class ModernComfort 580 en 680, camper op basis van nieuwe Mercedes Sprinter – Camperauto van het jaar 2019

Camper van het jaar 2019

De geïntegreerde en semi-geïntegreerde modellen van de B-klasse Hymermobil 580 en 680 zijn tot hiertoe de enige 2 modellen die gebouwd zijn met de nieuwe Mercedes Sprinter motoren onder de motorkap. Deze nieuwe, moderne motor is gekoppeld aan het bekroonde Hymer SLC-chassis het welke een licht- en stabiel camperkoetswerk oplevert met een verbeterde wegligging en betere veiligheid.

Deze modellen met voorwielaandrijving zullen beschikbaar zijn bij de dealers vanaf augustus 2018.
Basisprijs vanaf 81.990 € (05/2018).

Hymer B-Class Modern Comfort 580 en 680 op basis van nieuwe Mercedes Sprinter

Deze Hymer B Modern Comfort 580 (B-MC T 580) werd door de ANWB/KCK verkozen tot camper van het jaar 2019

Gewicht

Voor deze Hymer B-klasse ModernComfort is het SLC-chassis uitgerust met de nieuwste Mercedes Sprinter motoren, die speciaal door Mercedes-Benz voor camperauto’s werd ontwikkeld. De geïntegreerde en semi-geïntegreerde modellen van deze nieuwe B-Klasse ModernComfort worden gekenmerkt door hun extreem licht gewicht. Dit komt deels door het gebruiken van een lichte GRP-vloer en anderzijds van de bekende HYMER PUAL-technologie.

Het meeste gewicht kon bespaard worden door het geoptimaliseerde SLC-chassis, dat onderscheiden werd met een Europees Innovatie Award.

Dubbele bodem

Het chassis is samengesteld uit een dubbele vloer die zorgt voor een vlak oppervlak door de hele motorhome. Deze dubbele vloer is 36 centimeter hoog en biedt ruimte voor alle noodzakelijke technische componenten zoals sanitair, elektronica en verwarming.

Ook de vers- en afvalwatertank zijn verwerkt in de dubbele bodem. Ze hebben een grote capaciteit van 180 (vers water) en 150 liter (vuil water) en zorgen daarmee voor een grote zelfvoorziening. 

Deze dubbele bodem is gemakkelijk te laden, zowel van buiten als van binnen uit.

Exclusief voor campers: de Mercedes sprinter motoren

Standaard wordt een 143 pk motor ingebouwd. Kracht, wendbaarheid en comfort zijn de kenmerken van deze nieuwe Mercedes-Benz Sprinter-motoren, met name de 177 pk sterke dieselmotor die exclusief voor campers verkrijgbaar is. In combinatie met de nieuwe handgeschakelde zes-versnellingsbak of de nieuw beschikbare 9-traps automatische transmissie, zorgt dit voor hoge kruissnelheden met maximale, stille motorische souplesse en een geoptimaliseerd brandstofverbruik.

Een hoog niveau van veiligheid wordt verzekerd door talrijke hulpsystemen zoals DISTRONIC actieve afstandsregeling, zijwindassistentie en actieve remhulp

 Hymer B-klasse ModernComfort 580 premium model

De B 580 MC is met zijn 6 meter 99 centimeter het kleinste model. De camper is 2,29 meter breed en biedt dankzij een intelligente ruimteverdeling volop ruimte. De bijkeuken heeft een koelkast van 142 liter met een vriesvak.

De zithoek is bekleed met een speciale waterafstotende stof. Een geïntegreerd stofferingconcept met dubbele schuimkern zorgt voor optimale stabiliteit in combinatie met uitstekend zitcomfort. Dankzij een uitsparing in de achterwand van de wasruimte kan een 32-inch led-tv harmonisch in het totale ontwerp worden geïntegreerd. 

De badkamer is optisch onderverdeeld in twee delen, aan de ene kant de royale douche met een vrije hoogte van 1,94 meter en aan de andere kant het toilet met geïntegreerde wastafel en zijplank.

Dankzij een reeks optionele extra’s kan je de nieuwe ModernComfort afstemmen op je persoonlijke wensen. In deze 580 zijn de eenpersoonsbedden bijvoorbeeld beschikbaar in een versie van 2,20 meter, naast de klassieke afmetingen van 195 cm bij 86 cm – wat zelden voorkomt in een camperauto van minder dan zeven meter.

 

 • twee grote, 1,95 m-lange eenpersoonsbedden, 86 cm breed voor optimaal comfort
 • comfortabele badkamer met geïntegreerde wastafel en douche, optisch in twee delen verdeeld
 • LED-TV ingebouwd in nieuw meubilair
 • omgevingsverlichting op bovenkasten en plinten
 • grote koelkast van 142 l (standaard)
 • kamerhoge garderobe

Perfecte integratie

De buitenkant van de geïntegreerde Hymermobil B-Klasse ModernComfort weerspiegelt de lijnen van de Mercedes-Benz Sprinter. Dit geeft een auto-look aan het hele exterieurontwerp dat verder wordt geaccentueerd door het brede, centrale radiatorroosterelement.

Het hoogwaardige zwarte glansrooster met zijn optionele verchroomde lamellen is een echte blikvanger. De LED-mistlampen met geïntegreerd bochtenlicht zijn gemonteerd in bijpassende kunststofelementen en passen naadloos in het ontwerp van de voorkant van de camperauto.

Interieur

Het interieur is een centraal ontwerpconcept van sterke lijnen waarbij alles onder een hoek van 6 graden is gerangschikt: van de oriëntatie van de meubelelementen, tot hun geometrie, tot de comfortabele badkamer.

Deze resulterende uitlijning strekt zich uit van de cabine door de woonkamer naar het slaapgedeelte aan de achterzijde. Hierdoor heb je een duidelijk zicht door het hele voertuig zonder storende contouren. Deze strakke uitstraling wordt nog eens onderstreept door de egale vloer van het woongedeelte, die door het indirecte licht in het sokkelgedeelte overal in het voertuig kan worden verbeterd.

Het enigszins schuine effect wordt ook weerspiegeld in individuele details, zoals de overhead deuren van het kluisje of de wastafel in de badkamer, wat resulteert in een individueel en zeer apart ontwerp. De twee aparte bedden aan de achterkant hebben dezelfde lijnen in trapeziumvorm die taps toelopen in de richting van het voeteneind.

Bijzonder is het geometrisch identieke extra kussen met opbergvak dat kan worden verwijderd en precies in de opening tussen de matrassen kan worden geplaatst. Op die manier kunnen de eenpersoonsbedden gemakkelijk worden veranderd in een groot, comfortabel slaapoppervlak voor twee personen.

Direct eronder ligt de nieuw ontwikkelde vouwladder tot aan de bedden. Deze royale comforttrappen zijn voorzien van een antislip laag die bij de vloer past.

Voor extra privacy zijn nieuwe, optionele rolgordijnen op de voorruit gemonteerd, die van onder naar boven of van bovenaf kunnen worden bediend. Dit voorkomt dat buitenstaanders naar binnen kijken zonder het zicht van binnenuit te beïnvloeden.

Hymer B-klasse ModernComfort 680 premium model

De B 680 MC is met zijn 7 meter 39 centimeter het grootste model. Hij is eveneens 2,29 meter breed. De 680 heeft een centrale badkamer met een royaal ontworpen douchecabine.

De deuren van de wasruimte kunnen als scheidingswand dienen en het interieur van het voertuig in twee delen verdelen. De woon- en eetkamer aan de voorzijde is opmerkelijk vanwege de stijlvol ontworpen hoekkeuken met groot aanrecht, dat direct grenst aan het zitgedeelte.

 • twee grote eenpersoonsbedden
 • badkamer voor meer privacy, kan van voren worden afgesloten met kleedruimte binnen
 • koekkeuken met grote werkruimte voor het fornuis
 • 5e zitplaats aan de zijkant mogelijk op aanvraag
 • Laag-niveau gasbox voor eenvoudige toegang
 • omgevingsverlichting op overheadkluisjes en plinten

Hymer Smart Battery systeem

Dit innovatieve energie batterijsysteem van Hymer combineert lithium- en loodaccu’s en zorgt voor een intelligente regeling van het laadniveau voor een nog grotere zelfvoorziening.

Geschiedenis

Met de B-Class ModernComfort opent Hymer het volgende hoofdstuk in de samenwerking met Mercedes-Benz Vans. Hymer is het eerste camperbedrijf dat de nieuwe Sprinter motoren in zijn serieproducties heeft ingebouwd. Deze B-MC serie biedt een nieuwe generatie camperauto’s aan binnen de 3,5 ton klasse en, ondanks de camperlengte van 7 meter, met een rijklaar gewicht van 2900 kilogram. Het is mogelijk te upgraden tot 4,5 ton (rijbewijs C) wat u een netto laadvermogen van 1500 kg oplevert.

Een ander voordeel bij deze samenwerking tussen Mercedes en Hymer (beiden Duitse firma’s) is dat de tanks onder de cabine konden worden ingebouwd en zo Hymer als camperbouwer meer mogelijkheden had om het concept te verbeteren.

Hymer logo

Dealers, concessiehouders, handelaren en servicepartners van Hymer vans, hymercar en motorhomes

(Hoofdgroep Erwin Hymer Group)
(heeft diverse submerken als Hymercar, Niesmann+Bischoff, Bürstner, Etrusco, Carado, Laïka, Dethleffs, LMC en Hymer zelf als merknaam ...)

Hymer VANS en motorhomes

4.3
Waterdichtheidsgarantie 4.0
Beoordeling Camperland 4.6

Beter

 • Op en top Duits
 • Alle # type campers
 • Ruim # modellenaanbod
 • Ook premium modellen
 • 100% houtvrij - PUAL
 • Licht Hymer chassis (sommige modellen)
 • 6 tot 10 j. garantie (mits)
 • Kwaliteit afwerking
 • Restwaarde bij verkoop
 • Made in Germany

Minder

 • Opletten met belading bij sommige modellen
 • Extra garantie tegen betaling
 • Extra garantie enkel in Duitsland en Zwitserland
 • Standaardprijs
 • Dure opties en pakketten
 • Mankementjes die je niet verwacht van Duitsers

Opbouw PUAL 2.0 (geslotenporige PU-schuim (licht) – verschillende lagen aluminium en kunstschuim – 100 % houtvrij zonder koudebruggen. Made in Germany. SLC-chassis: goede koude- en warmte-isolatie. Aluminium aan binnenkant = betere warmteverdeling.

25
Merk Hymer - UW waardering

U bent vandaag of vroeger camperbezitter geweest van dit merk?
Geef met de sterren (van 1 tot 5) jouw waardering voor het merk.
Het eindresultaat is een gemiddelde van alle stemmen.
1. Geef het aantal sterren op
2. Klik op "Bewaar aantal sterren"

Aanverwante Hymer onderwerpen - artikelen

Een reactie achterlaten