De nieuwe Hobby Maxia Van 680 ET op een VW Crafter 2.0 TDI 177 PK met Scandinavisch design

De nieuwe Hobby Maxia Van 680 ET op een VW Crafter 2.0 TDI 177 PK met Scandinavisch design

Loading

Hobby heeft bewust voor een modelbenaming Maxia gekozen om U te duiden dat het om een groot model gaat in zijn klasse. De Maxia Van 680 ET is ontwikkeld op een Volkswagen Crafter 2.0 liter TDI met 177 pk en een 8-traps automatische transmissie: die combineren kracht, veiligheid en het Scandinavisch design. Met de Maxia VAN combineert Hobby de flair en gezelligheid van Scandinavië met de nieuwste carrosserie- en voertuigtechnologie van de Volkswagen, Made in Germany. Krachtig, comfortabel en voorzien van vele slimme functies. Deze gesloten bestelwagen maakt van kampeervakanties een premium bestelwagenleven.

Natuur en techniek, tijdloos en modern, gezellig en ruimtebesparend tegelijk – de Maxia-serie van Hobby laat op indrukwekkende wijze zien dat vermeende tegenstellingen soms de perfecte mix zijn. De nieuwe gesloten bestelwagen Maxia VAN op basis van de VW Crafter wordt niet alleen gekenmerkt door een heldere en elegante esthetiek, maar ook door krachtige voertuigtechnologie.

Met de Maxia VAN richten we ons op een groep klanten die zich richten op reizen en rijdynamiek, maar die tegelijkertijd niet willen inleveren op stijl en comfort“, 

zegt Hobby-directeur Bernd Löher over de nieuwkomer in de populaire Maxia serie.

Licht notenhout, grafietgrijze wandelementen, witte bovenkasten en de flair van het open kamerdesign; het elegante interieur van de Maxia VAN vervult de woondromen van iedereen die verliefd is geworden op de lichte Scandinavische designstijl. Ook de grijze V-Flex viltlook bekleding voor dak en zijwanden en de moderne kastkleppen dragen bij aan dit woongevoel. En dankzij het superhoge dak heeft de gesloten bestelwagen een comfortabele stahoogte van 2 m.

Onze klanten zijn zich zeer bewust van een design met heldere lijnen, moderne vormen en warme kleurcombinaties“, zegt Löher.

Als Noord-Duitse camper- en caravanfabrikant hebben we natuurlijk een hoge affiniteit met Scandinavië en daarmee ook met het hyggegevoel dat de Maxia-wereld kenmerkt en dat we nu met de Maxia ook in het bestelwagensegment introduceren. Omdat klanten een voertuig willen dat net zo comfortabel is als hun eigen huis.”

“Composition Colour”, het eigen radiosysteem van Volkswagen met TFT-display, vier luidsprekers, Bluetooth en twee USB-C-poorten maakt ook deel uit van het uitgebreide multimediapakket, evenals Car-Net App-Connect en de interface voor verbinding met een smartphone. En voor iedereen die het streamen van zijn favoriete serie of de mogelijkheid om onderweg te werken niet wil missen, heeft de Hobby Maxia VAN zijn eigen mobiele internetverbinding aan boord dankzij CAMPERNET LTE.

Samenwerking tussen Hobby en VW

Prestaties, kwaliteit en aandacht voor detail: dat is wat Hobby en Volkswagen gemeen hebben – en beide bedrijven worden hiervoor gewaardeerd in Europa (en daarbuiten). Dit is nog een reden waarom Hobby de VW Crafter (2.0 l TDI) als basisvoertuig voor de eerste gesloten bestelwagen in zijn Maxia-serie gebruikt. 177 pk, 8-traps automatische transmissie en start/stop-technologie zijn ook aan boord, evenals de nieuwste voertuigveiligheidstechnologie. 

De Maxia VAN heeft standaard een uitgebreid bestuurdersassistentiepakket, inclusief slaperigheidsdetectie, achteruitrijcamera, Lane Departure Warning (“Lane Assist”), gebiedsbewakingssysteem, automatische afstandsregeling (ACC) tot 160 km/u inclusief snelheidsbegrenzer en verlichting en regensensoren.

Uit onze optiek is het uiteindelijk ook de combinatie van verschillende aspecten die het voertuig bijzonder maken“, vat Hobby-directeur Löher samen. “Rijden, veiligheid, design en comfort. Het hoogwaardige interieur en de VW Crafter als basis maken de Maxia VAN een luxemodel in het gesloten segment.”

De Maxia VAN viert zijn officiële première live in de CARAVAN SALON in Düsseldorf van 26.8. – 4-9-2022 en vanaf het 4e kwartaal 2022 bij uw hobbydealer.

 

Extra fotogallerij (10)

Hobby logo
38e plaats (50)
kwaliteitslabel camperland 2021
63 %
38e plaats (op 67)
kwaliteitslabel camperland 2023
62 %

Hobby VANS en motorhomes

3.65
Waterdichtheidsgarantie 2.5
Beoordeling Camperland 3.5
Waterdichtheidsgarantie vanaf modeljaar 2024 5.0

Beter

 • 100% houtvrij
 • All-in formules
 • Veel # modellen
 • Alle # type campers
 • Ruim dealersnetwerk
 • Ruim aanbod
 • 12 jaar garantie vanaf modeljaar 2024

Minder

 • 5j. garantie (voor modeljaar 2024)
 • Soms goedkopere materiaal keuzes
 • Kwaliteit winter?
 • Busjes blijft 5 j garantie
 • All-in formules beperkt de keuze opties
8
Merk Hobby - UW waardering

U bent vandaag of vroeger camperbezitter geweest van dit merk?
Geef met de sterren (van 1 tot 5) jouw waardering voor het merk.
Het eindresultaat is een gemiddelde van alle stemmen.
1. Geef het aantal sterren op
2. Klik op "Bewaar aantal sterren"

Hobby buscampers - camper vans

5 jaar garantie

XPS en B-6Isolatie

.

Hobby
sinds 1997

 • Hobby gebruikt in zijn buscampers B6-isolatie en XPS-schuim om tot een verbeterde isolatie te komen.

Hobby (half-) integralen

12 jaar garantie vanaf modeljaar 2024 (ipv 5 jaar)

Hobby Term Isolatie

.

Hobby
sinds 1997

 • 5 jaar garantie op waterdichtheid voor modellen tot en met 2023
 • 12 jaar garantie op waterdichtheid voor modellen van modeljaar 2024

Isolatie techniek 2024

Isolatie techniek 2021-23

 • HobbyTherm 100 % houtvrij met Thermobodem
 • sommige modellen 65 mm dikke vloerconstructie
 • gepatenteerd systeem met XPS isolatie
 • glasvezel versterkte polyester wand. 100 % houtvrije constructie
 • polyester dak met aluminium plaat
 • polyester ondervloer

Hobby gebruikt een aparte isolatie voor de buscampers.

Aanverwante Hobby gerelateerde camper onderwerpen - motorhome artikelen

Bronnen Hobby Press site voor teksten en fotomateriaal – https://mediaportal.hobby-caravan.de/pressemitteilung/der-neue-hobby-maxia-van-skandinavisches-lebensgefuehl-trifft-deutsche-ingenieurskunst/

Fotomateriaal Camperland.be @ Salon van Dusseldorf 08.2022

 © Publicatie Camperland.be 2022, alle rechten voorbehouden.