Concorde ’s vlaggenschip Centurion, uw doomhuis op wielen van een Mercedes Actros, is er in 2 versies en 5 modellen

Concorde ’s vlaggenschip Centurion, uw doomhuis op wielen van een Mercedes Actros, is er in 2 versies en 5 modellen

De vernieuwde Concorde Centurion is het vlaggenschip van deze luxueuze, premium camperbouwer met binnenin een ongeziene luxe en een hoog comfortniveau. Voor het modellenjaar 2019 zijn er 2 versies en 6 modellen: een integraal (GSI) en een halfintegraal model (GST) op een chassis van de Mercedes Actros met een dubbele as en op maximum 8 wielen. Voor vele camperliefhebbers zijn deze prachtige Concorde modellen een droom, maar niettemin nieuw te koop in België. Droom alvast even met ons mee.

Concorde’s vlaggenschip Centurion: instappen vanaf 508.000 €
De kleinste Concorde Credo: vanaf 179.180 € (02/2019)

Concorde en Centurion modellen

De Centurion is als het ware een eengezinswoning met een ruime ondergrondse garage, het lijkt als het ware op een camper met 2 verdiepingen. Er zijn 6 modellen. Het kleinste model, de 990 MI is net geen 10 meter lang. Het grootste model van 26 ton is 12 meter lang. Daarnaast heeft Concorde nog zijn modellen Credo, Carver, Charisma, Cruiser en Liner Plus.
De Centurion modellen van klein naar groot:

 • 1100 GSI
 • 1160 GSI
 • 1165 GSI
 • 1200 GST
 • 1205 GST

GSI : integraal modellen & GST: half-integraal modellen

De kleinste Concorde Centurion 990 MI

Concorde breidt zijn Centurion aanbod uit voor 2019 met een nieuw model Compact 990 MI , met een lengte van net geen 10 m. Ook al is dit de kleinste broer van de modellen, toch verliest het model niets van het karakter en de  grondbeginselen van een Concorde  in termen van constructie en interieurafwerkingen. 

Door de vraag van zijn klanten offerde Concorde de grootte van de garage op in het voordeel van de laadruimte en konden ze in dit model (-etje) meteen een grotere woonkamer integreren. Ook de klassieke loungebar is bewaard gebleven. De Centurion 990 heeft dus geen slide-out en geen autogarage.

Motoren en chassis

De Concorde Centurion is gebouwd op een Mercedes Actros chassis en wordt aangedreven door een Mercedes 6-cilinder motor van 7.7 liter die goed is voor 300 kW of 476 pk. Die motoren zorgen voor een ongelofelijke rijervaring. Alle modellen zijn 2.5 meter breed en hebben een maximale hoogte van 3.85 meter. De lucht geveerde assen met omnibus-comfort zorgen voor een comfortabele rijervaring.

Het verwarmingscircuit van de Mercedes Actros is geïntegreerd in de Centurion verwarmingssysteem. De blazer van het voertuig houdt de voorruit zelfs condensvrij wanneer het geparkeerd staat. Het aluminium frame in de dubbele vloer van de Centurion zorgt voor een extreem stabiele constructie

Door het hulpframe te verbinden met de vloer van de woonkamer wordt een solide geheel gevormd. Deze slimme constructie betekent dat meubels en wandconstructies stevig verbonden blijven.

Geluidsisolatie

De motor is uitgerust met een dempingspakket. Met een nieuwe frameconstructie werd grote nadruk gelegd op de luchtgeluidisolatie van het motorcompartiment. Deze verbeterde maatregelen voor geluidsisolatie van de  motoren bestaan uit verschillende modules voor motorinkapseling. De stille blokken ontkoppelen het van het chassis.

Woonkamer

Concorde wil het leven in een camper een nieuwe, ongeziene ervaring laten zijn met een aparte stijlklasse. Het speciaal ontworpen meubeldesign Rotondo laat de meubellijnen overvloeien naar de stijlvolle en ronde vormen van de muur panelen. Deze materiaalselectie valt op door zijn fluweelzachte oppervlakken en zijn zijdeachtige matkleurige tinten

Nieuw in het seizoen 2019 is het weglaten van de kleurvariant Wenge uit het meubelprogramma. Voor alle huidige modellen biedt Concorde standaard de kleur Noce aan voor de meubels met crèmekleurige kastdeuren in de woonkamer. 

De meubels in de stijl van Atlas ceder zijn voorzien van geborsteld roestvrij stalen pilasters met nerven die doorgaan tot in de muurelementen. Deze harmonie is niet alleen een blikvanger, maar vergroot ook de ruimte en verdeelt de hoge kasten in individuele elementen. Verschillende vloerbedekkingen benadrukken de kamerverdeling en benadrukken dit luxueuze karakter.

 

De Amtico woonkamervloer doet aan als een scheepsdek. Het Dark Walnut ontwerp bestaat uit afzonderlijke, zilverkleurige naden die perfect harmoniëren met de roestvrijstalen accenten van het meubilair. Dit interieurontwerp met zijn geaccentueerde en emotionele design straalt sensuele stijlelementen uit in een soort uniek harmonie. 

Met de Havanna Lounge heb je nog een extra reden om er met de Centurion op uit te trekken. Alle Centurion-modellen kunnen aan de passagierszijde worden uitgerust met een lounge of een lounge met een Aguti relax zetelstoel.

Keuken

In de keuken is een koelkast voorzien van 560 liter inhoud. Dat is 4 tot 6 keer de koelkast inhoud bij een gewone camper. Een autogarage met een elektrisch openende achterklep is standaard. 

De slide-out verschuift de keuken en het luxueuze zitlandschap met zijn gekoelde lounge stoelen aan de linkerkant, een halve meter uit naar de zijkant. Met de slide-out win je dus een half meter extra woonruimte.

Slaapkamer

In de ruime slaapkamer, is van een centrale bed voorzien van 180 x 200 cm, die iets uit het midden staat ingepland. De slaapkamer is aaneengesloten met de badkamer.

Badkamer

Een douche nemen zal wel lukken met de 460 liter grote watervoorraad tank, dit is zo’n 4 tot 5 keer meer dan bij een gewone camper.  Voor de opvang van vuil water is er een tank van 400 liter voorzien. De ruime badkamer is voorzien van een handdoekdroger

Deze wandradiator met Onyx Bianco kleuren zorgt voor gezellige warmte in de badkamer en een aangenaam verwarmde handdoek. Gecombineerd met de vloerverwarming geeft dit de badkamer een oase met spa-achtige proporties.

Elektronica pakket

Het stroompakket is gebaseerd op een elektrisch systeem van 24 V met een verhoogd vermogen en laadcapaciteit dankzij de dynamo en tweemaal de energie output van het 12 V-systeem. Het batterijsysteem bestaat uit 12 cellen met elk 2 volt en met samen een capaciteit van 350 Ah.

Gecombineerd met een combi-oplader met een sinusgolf omvormer van 24 V tot 230 V, 4000 Watt piek en 2550 Watt continu vermogen met elektronisch stuur- en netstroomprioriteitscircuit en een maximaal laadvermogen stroom van 60 Ah, zorgt het voor voldoende vermogensreserve.

Isolatie pakket

Als het gaat om de constructie van campers, dan staat Concorde voor isolatie van uitstekende stabiliteit. Die kwaliteit is terug te vinden in de  constructie van de Solidtherm-cabine uit polyurethaan hardschuim strips van hoge dichtheid. De wanden en de zijkanten zijn geïsoleerd met 38 mm polystyreen hardschuim.

Maar dat is nog niet alles: de bodemplaat en de tussenvloer worden in een sandwich vervaardigd, met een totaal 70 millimeter isolatie. Zijbekledingen, bumpers en voorste en achterste delen zijn ook gemaakt van zeer stabiele maar toch elastische glasvezelcomposiet materiaal.

De hoogglans en vlakke wandoppervlakken van het aluminiumcomposiet zorgen voor een hoogwaardig uiterlijk van de camperauto. En om ervoor te zorgen dat het zo blijft: de aluminium dak profiel strips met de regenwaterkanalen verminderen effectief de vuilverzameling.

Technische Fiche

 • Automatische Power Shift 3 transmissie met 12 versnellingen
 • differentieelslot voor achteras
 • Tractiecontrolesysteem (TCS)
 • Volledige luchtvering met hef- en daalfunctie, achteras met 4 luchtbalgen
 • Voorasbanden 355 / 50R22.5, achterasbanden met tractiepatroon (modder- en sneeuwlabel) 315 / 60R22.5
 • Schijfremmen op de voor- en achteras
 • Dubbel circuit luchtremmen
 • Elektronisch geregeld antiblokkeerremsysteem (ABS)
 • Elektronisch stabiliteitsprogramma (ESP)
 • Waarschuwingssysteem voor het verlaten van de rijstrook
 • Attentie-assistent en actieve rem-assistent
 • Cruise control
 • Brandstoftank met 390 liter inhoud
 • Dagrijlichten
 • Multifunctioneel lederen stuurwiel
 • Roestvrij stalen wieldoppen

Veiligheidsvoorzieningen

De verbeterde buitentrap heeft de lage helling. De 4 vaste treden en een niveau, dat kan worden verlengd als het wordt uitgezet, hebben elk een lengte van 28 cm. De bevestigbare roestvrijstalen reling en de verlichte treden zorgen voor extra veiligheid wanneer je de trappen oploopt.

Verwarming

De Centurion is uitgerust met een gasverwarmer van 5,5 kW en een dieselverwarmer van 9 kW. De verwarmingen kunnen samen of afzonderlijk worden gebruikt. In aanvulling op de hoge warmte output, bieden ze ook veiligheid en onafhankelijkheid in extreem koude winters.

Garanties

Een garantie van 10 jaar op ondoordringbaarheid tegen binnendringend vocht voor de carrosserie van het voertuig mits een jaarlijkse controle in overeenstemming met de Concorde-garantie voorwaarden. 

Concorde is een betrouwbaar premium camperbouwer. De nieuwe Centurion is gebouwd op de vele jaren ervaring en ontwikkeling van het Concorde premium modellen. 

Concorde Liner 996 MI - 2022 - Integraal - Mercedes 299 pk - queensbed (centraal bed) - L 9.98 m | 4 (6) | (CAMPER DATA 20212

Concorde premium motorhomes en Liners

4.95
Waterdichtheidsgaranties 5.0
Beoordeling Camperland 4.9

Beter

 • Top 5 premium merk
 • Duitse degelijkheid
 • Controles af fabriek
 • 100% houtvrij
 • Goede naamsbekendheid
 • 10 jaar op waterdichtheid

Minder

 • Hoger prijsegment
 • Beperkt dealersnet in BE/NL
 • Beperkte productie/jaar
  • Solidtherm 100% houtvrij. Vrij van thermische bruggen. PU-harde schuimstrips, zijwandisolatie met 30 mm RTM-schuim, bodemplaat en de tussenvloerm 70 mm, aluminium dakprofielstrips met regenwaterkanalen.
  • Bij alle Concorde series worden de verlijmde verbindingen tussen twee componenten geschroefd en verlijmd in een duurzame elastische afdichting.
5
Merk Concorde - UW waardering

U bent vandaag of vroeger camperbezitter geweest van dit merk?
Geef met de sterren (van 1 tot 5) jouw waardering voor het merk.
Het eindresultaat is een gemiddelde van alle stemmen.
1. Geef het aantal sterren op
2. Klik op "Bewaar aantal sterren"

Aanverwante Concorde motorhome en Liner onderwerpen - artikelen

Een reactie achterlaten