3C Cartier X-Rok, nieuwe 4×4 campervan op Mercedes-Benz chassis met 100% polyester behuizing

3C Cartier is een gekende Van buscamper bouwer met exclusieve uitvoeringen en ontwerpen. Eén van de nieuwste modellen is de X-Rok (soms aangeduid als X-rock) die volledig uit een polyester monoblok lichaam is opgebouwd met polyurethaan van 35 mm die de campers een zekere stijfheid geven. Deze off-road buscamper heeft 4×4 wielaandrijving en kan zich op elke terrein uit de slag trekken mede door de standaard BF All Terrein banden van Goodrich. De wagen is voorzien van de nieuwste 3 liter Mercedes 319 CDI V6 motor met 190 pk (139 kw) met de 7-traps G-Tronic automaat. Opvallend zijn de bescherming roosters rondom de verlichting. Naast een opvallende bullbar vooraan is er een lier voorzien waarmee u het voertuig uit netelige situaties kunt bevrijden. De X-Rok is in feite geïnspireerd op het eerdere Imagine model, ook op 4×4 maar dan met een MAN motor.

Eén van de nieuwste modellen is de X-Rok (soms aangeduid als X-rock) die volledig uit een polyester monoblok lichaam is opgebouwd met polyurethaan van 35 mm die de campers een zekere stijfheid geven.

3C Cartier X-Rok

  • 4,5 m lang, 215 cm breed en 2,97 m hoog. Er is ook een model van 5 meter. Wielbasis 4,3 meter.
  • het polyurethaan geeft de voertuigen een lichter gewicht dan bij voertuigen met andere isolatiematerialen
  • polyurethaan is zeer geluid- en warmte isolerend met verschillen van 6 tot 10° t.o.v. klassiek isolatietechnieken
  • dikke van de wanden 35 mm, vloerdikte 45 mm

3C Cartier is een Franse constructeur ten zuiden van Lyon die sinds 1982 bijna uitsluitend campers bouw op maat en volgens de specifieke vragen van hun klanten. Naast de X-rok heeft het merk ook opvallende buscampers zoals de Imagine 4×4 op een chassis van MAN TGE en zijn X-Cap 4×4 op een chassis van Iveco Daily. Hun Atalanta is een heel chique exclusief campermodel waaraan 1700 werkuren voorafgaan om te bouwen. Prijzen zouden beginnen vanaf 250.000 €

De wagen is voorzien van de nieuwste 3 liter Mercedes 319 CDI V6 motor met 190 pk (139 kw) met de 7-traps G-Tronic automaat. Opvallend zijn de bescherming roosters rondom de verlichting.
De wagen is voorzien van de nieuwste 3 liter Mercedes 319 CDI V6 motor met 190 pk (139 kw) met de 7-traps G-Tronic automaat. Opvallend zijn de bescherming roosters rondom de verlichting.

Bronnen

https://www.camping-car.com/actus-des-marques/25044-cellule-x-rok-un-nouveau-bijou-3c-cartier-sur-mercedes-sprinter-4×4

Foto’s website 3C Cartier – https://www.3ccartier.com/

lemondeducampingcar.fr/actualite/3c-cartier-x-rock-un-camping-car-concu-pour-les-terrains-difficiles/173985

Bewerking Rudi Van Overloop voor Camperland.be

Geef jouw beoordeling
1
2
3
4
5
Verstuur
     
Cancel

Voeg jouw beoordeling toe

Uw mening over de 3C Cartier X-Rok
Gemiddelde waarde:  
 0 beoordelingen