De nieuwe Carthago C-Tourer I 144 QB (model 2019) met centraal bed komt in aanmerking voor de verkiezing van camper van het jaar

De nieuwe Carthago C-Tourer I 144 QB met centraal bed (model 2019) komt in aanmerking voor de verkiezing van camper van het jaar. Carthago heeft deze Premium camper nog lichter kunnen maken en tot 50 kg op zijn totale gewicht bespaard. De I 144 QB staat op een nieuw verhoogt AL-KO chassis met een dubbele vloer. Dit nieuw model camperauto wordt gepromoot als het nieuwe supercompacte ruimtewonder. Ook de binnenkant is in de 2019 versie vernieuwd met een “epische” en een stijl ”Casablanca”.

Carthago C-Tourer I 144 QB

De integraal C-Tourer I is er ook in een semi-integraal campermodel, aangeduid als C-Tourer T. Beide modellen hebben alles wat kenmerkend is voor de Premium-klasse: een AL-KO low-frame chassis, een volwaardige dubbele bodem met klimaatopslag, een hoogwaardige bestuurderscabine met wanden gemaakt van volledig aluminium, een GRP plafond en ondervloer en tenslotte een stabiele meubelconstructie. 

Het maakt het de camper gebruiker gemakkelijk als een lichtgewicht camper: dankzij het intelligente Carthago-lichtgewichtbouwconcept zijn bijna alle modellen niet zwaarder dan 3,5 ton. 

De C-Tourer zet daarom ook de norm in zijn klasse als Premium motorhome.

 1. C-Tourer I – integraal modellen
 2. C-Tourer T – half-integraal modellen
Carthago Tourer I 144 QB - met ladenkast onder het centraal bed
Carthago Tourer I 144 QB - met ladenkast onder het centraal bed

Nieuwe functies

De C-Tourer profiteert ook van de algemene nieuwe functies die worden geïntroduceerd voor modeljaar 2019. Een optioneel sokkelpakket voor extra voedingsaansluitingen en oplaadopties. Indien nodig kan ook een oven in de keukeneenheid worden geïnstalleerd. Monoceiver en Naviceiver radio’s met het beste geluid worden geleverd als de digitale radio in overeenstemming met de huidige DAB standaard.

Een andere innovatie is typerend voor Carthago: Carthago levert een opbergdoos met dubbele bodem die individueel is aangepast voor elk model voor een perfecte belading van de opbergvakken met dubbele vloer. Er wordt daarom optimaal gebruik gemaakt van de opbergvakken en bagage kan thuis worden ingepakt of buiten de vakantieperiode worden opgeslagen.

Veiligheid

Carthago heeft voldaan aan de vraag naar extra beveiliging. Het nieuwe alarmsysteem Carthago Security bevat ultrasone sensoren voor de woonkamer, deurcontactschakelaars en een gassensor. In geval van gevaar is er een paniekalarm: zowel de binnen- als de buitenverlichting, de voertuigindicators en de claxon worden geactiveerd.

 

Gewicht werd teruggebracht voor het nieuwe modeljaar 2019

Een van de opvallende kenmerken van de C-Tourer is zijn laag gewicht, waardoor hij zelfverzekerd de extra aanduiding “lichtgewicht” kan dragen. De ontwikkelaars van Carthago hebben opnieuw een versnelling hoger geschakeld voor het nieuwe seizoen en hebben talloze details geoptimaliseerd in het kader van de intelligente Carthago-lichtgewichttechnologie. De resultaten zijn indrukwekkend: de C-Tourer weegt nu tussen 50 en 60 kg minder, afhankelijk van het model.

Het gewicht in alle modellen tot 7 meter lang in rij-technische staat varieert van niet meer dan 2,8 t tot iets meer dan 3,0 T. Dit omvat het gewicht van de bestuurder, inclusief bagage, brandstof, zuiver water, gas en accessoires zoals de kabelhaspels.

Dit betekent dat je met de Carthago C-Tourer aanzienlijk meer laadvermogen hebt voor extra uitrusting, accessoires en bagage, een betere  wendbaarheid en een lager brandstofverbruik.

Nu de zeven meter lange varianten kunnen worden gecertificeerd met een ​​totaalgewicht van 3,5 T  en een rijbewijs van categorie “B” volstaat om het voertuig te besturen, vermijdt dit voor de bestuurders vele inhaalverboden en snelheidsbeperkingen, je betaald minder tolgeld.

Carthago C-Tourer vooraanzicht nieuwe grille look model 2019
Carthago C-Tourer vooraanzicht nieuwe grille look model 2019

Het nieuwe uiterlijk van de Carthago C-Tourer I versie 2019

De vele ontwikkelingen voor het modeljaar 2019 worden weerspiegeld in de nieuwe facelift: de Carthago C-Tourer I heeft een nieuwe look gekregen zoals bij de geïntegreerde Carthago Liner-klasse-campers: met de radiatorgrille met de v-face-look en het buitenkleurenconcept in het wit gekleurd. Om verwarring te voorkomen, heeft het nieuwe radiatorrooster van het geïntegreerde motorhome acht opvallende zijdelingse beugels in plaats van de verticale beugels van de andere modelseries. Carthago had de nieuwe look al met succes geïntroduceerd met een speciaal C-Tourer-model tijdens het CMT van 2018.

Een ander kenmerk is de opvallende prominente letter “C” aan de zijkant. Het maakt het nog eenvoudiger om een ​​Carthago te identificeren. Alle C-Tourers zijn versierd met dit Carthago “C” logo. De gedeeltelijk geïntegreerde modellen hebben elegante en discrete grijze zijpanelen.

Carthago C-Tourer zijaanzicht model 2019 met uitdrukkelijk C-tourer logo
Carthago C-Tourer zijaanzicht model 2019 met uitdrukkelijk C-tourer logo

De vernieuwde interieur aan de binnenkant

Het interieur van de C-Tourer I heeft nu ook een nieuw uiterlijk: de ‘epische’ wereld van stijl met de moderne tweekleurige look met meubeloppervlakken in schitterende essenboom en hoogglans ivoor met chroomtoepassingen is nu de standaard. De nieuwe stijlwereld van Casablanca met de tweekleurige look van edele kersen en hoogglans ivoren overhead kastdeuren is beschikbaar indien nodig.

In de geïntegreerde campers vormt de bovenopslagkast boven de zitgroep nu samen met de opbergkasten onder het opklapbed een eenheid, die een samenhangende indruk geeft van het meubilair in de woonruimte en de cockpit.

Modelvarianten met een kamerhoge garderobe hebben een nieuwe kastbinneninrichting met kledingrails op twee verschillende hoogten. Een praktische plank in het midden verdeelt ook de kast. Een LED-lichtstrook verbetert de verlichting van de kast. Afhankelijk van het model hebben de ontwikkelaars de verlichting geoptimaliseerd. De belangrijkste focus ligt op de lounge zitgroepen.

Carthago C-Tourer I 141 LE met vario-badkamer

Ook een nieuwe C-Tourer I 141 LE wordt toegevoegd aan de C-Tourer-productlijn voor het modeljaar 2019. Ondanks dat dit model slechts 6,63 m lang is, biedt het een maximaal slaapcomfort met twee grote eenpersoonsbedden tot een lengte van twee meter.

Dit wordt mogelijk gemaakt door de nieuwe, ruimtebesparende Vario-badkamer met interne draaibare muur: de wasruimte wordt in een oogwenk een ruime doucheruimte dankzij de multifunctionele wastafelwand. De toiletdeur fungeert tegelijkertijd als scheidingswand en creëert daarom een ​​kleedruimte. De doucheafscheiding is uitgerust met een privacyscherm om het zicht op de toiletruimte te blokkeren.

De keukenunit, met zijn verhoogde koelkast van 145 liter, loopt langs de andere kant van de badkamer. De kasten zijn van de gebruikelijke ruimtebesparende variëteit, gerangschikt onder de voetruimte van de bedden.

De liftfunctie voor de matrassen en geveerde lattenbodems in dit gebied biedt gemakkelijke toegang tot kleding.

Het zitgedeelte bestaat uit een L-vormige zitgroep en de roterende voorstoelen. De extra stoel aan de andere kant biedt een extra ruimte voor bezoekers.

De nieuwe C-Tourer I 141 LE biedt daarom een ​​verbazingwekkende hoeveelheid ruimte, ondanks de kleine afmetingen.

Naast de bovenvermelde modellen C-Tourer I 144 QB en C-Tourer I 144 LE zijn er nog andere modellen van C-Tourer I voor 2019

 • C-Tourer I 141
 • C-Tourer I 142
 • C-Tourer I 143
 • C-Tourer I 148
 • C-Tourer I 149
 • C-Tourer I 150
 • C-Tourer T modellen (semi-integralen)

Bronnen teksten en foto’s Carthago Press

Carthago logo

Dealers, concessiehouders en handelaars van Carthago motorhomes en (premium) liners

(Malibu was vroeger een submerk van Carthago maar presenteert zich heden als een apart merk)
(zie apart onder merknaam Malibu)

Carthago motorhomes en (premium) Liners

4.85
Waterdichtheidsgaranties 5.0
Beoordeling Camperland 4.7

Beter

 • Duits TOP product
 • Goede controle af fabriek
 • Hoge restwaarde
 • 10j. garantie op waterdichtheid
 • Aluminium behuizing (bliksem)
 • Dubbele vloer
 • Handgemaakte meubelen
 • Made in Germany
 • Keuze # modellen en motoren
 • Service na verkoop

Minder

 • Hogere prijsklasse
 • Beperkte productieaantallen
 • Geen VAN modellen
 • Prijs
  • Premium-camper niveau
  • GFK isolatie en aluminium beschermd tegen regen, hagel, koude en bliksem, tegen steenslag.
  • Versterk met draagbalken en lijmtechnieken.
  • Technieken uit vliegtuigbouw.
  • Dubbele vorstvrije vloer met verwarming
  • Winterbestendig met vloerverwarming (bij Alde verwarming).
13
Merk Carthago - UW waardering

U bent vandaag of vroeger camperbezitter geweest van dit merk?
Geef met de sterren (van 1 tot 5) jouw waardering voor het merk.
Het eindresultaat is een gemiddelde van alle stemmen.
1. Geef het aantal sterren op
2. Klik op "Bewaar aantal sterren"

Aanverwante (premium) Carthago motorhome onderwerpen - artikelen