Carthago vergelijking van chique s-plus I 61 XL LE en I 64 XL QB-modellen

Wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen het model Carthago chique s-plus I 61 XL LE en de Carthago chique s-plus I 64 XL QB in het modeljaar 2020? Deze XL-serie van de Carthago Liner-klasse van de chique s-plus serie heeft nu meer comfort, is meer zelfvoorzienend en biedt meer onafhankelijkheid. Het Duitse Carthago wil ons graag wijzen op de overeenkomsten, maar ook op de verschillen tussen de twee modellen I 61 XL LE en I 64 XL QB. 

Beide modellen hebben een Iveco Daily chassis met dubbele banden achteraan (dubbele lucht), een krachtige 3.0 liter motor tot 210 pk, een hoog laadvermogen en een hoog opleggergewicht tot 3.5 ton. 

Dankzij de grote 235 liter vers water en 200 l afvalwatertank en de standaard 2 x 80 Ah accu’s (optioneel uitbreidbaar), kunt u met deze modellen meerdere dagen zelfstandig en onafhankelijk van uw vakantie genieten.

De hoogwaardige koplampen in volledig LED-technologie die exclusief voor Carthago zijn ontwikkeld, zijn sportief, elegant, innovatief en veilig tegelijk. Bij het rijden in de schemering of ‘s nachts zult u snel het verschil zien met conventionele halogeenkoplampen: een bijzonder groot verlichtingsgebied maakt veilig en moeiteloos rijden mogelijk.

Beide modellen hebben een Iveco Daily-chassis met een dubbele BANDEN achteraan, een krachtige 3,0 liter motor tot 210 pk

Bij het instappen merk je direct de enorme stahoogte van 211 cm. Afhankelijk van uw smaak kunt u voor beide XL-modellen kiezen tussen de stijlen “linea chiara” en “linea nobile”. 

“Linea chiara” belooft een modern en vriendelijk interieurdesign met het meubeloppervlak in decor Noce Fino en de kast- en keukenfronten in een tweekleurige look in hoogglans ivoor

“Linea nobile” daarentegen scoort met klassieke kleuraccenten: een hoger aandeel Noce Fino-houtdecor met heldere accenten zorgt voor een warme sfeer.

Gezellige avonden beleef je in de grote XL zitgroep met een grote salontafel met exclusief echt houten rond profiel, een lange uitschuifbare slaapbank en een elektrisch TV-uitschuifsysteem met een 40 inch TV scherm achter de rugleuning (optioneel).

Het panoramische dakluik Heki III boven de zitgroep en led-lichtspots creëren een huiselijke sfeer. Een van de vele praktische details is de uitzwenkbare schoenenkast bij de entree onder de zithoek met een schoenhoudersysteem.

Het design aanrecht in de vorm van een verticale golf en de barkast erboven, die plaats biedt aan zes glazen, scheiden visueel de woonkamer en de hoekkeuken. 

Tegelijkertijd vergroot het uittrekbare keukenblad het werkoppervlak en biedt het gemakkelijk toegankelijke opslagruimte. 

Dankzij de elektrische centrale vergrendeling kunnen uittrekbare toonbanken, keukenla, keukenkasten, bar en schoenenkast automatisch worden vergrendeld tijdens het rijden.

Met de XL badkamer met XL kamerconcept zegt de naam het al: de badkamer biedt extra ruimte en opbergruimte. De XL ronde douche met niveau “één niveau” douche-ingang biedt niet alleen veel hoofdruimte, maar is ook een echt visueel hoogtepunt: de douchebak in donkere granietlook wordt gecombineerd met een douchekolom in een moderne ivoorkleurige hoogglans look. 

De badkamer is uitgerust met een waterdicht zijraam, een handdoekverwarmer en een verlenging van de beenruimte. 

De kleedkamer is typerend voor Carthago: een massieve houten schuifdeur voor de slaapkamer met een grote spiegel en kamerhoge schuifdeur om de woonkamer te scheiden, creëert in een mum van tijd een kleedkamer. 

De kamerhoge kleerkast is geïntegreerd in de kleedkamer, zodat je ongestoord kunt veranderen zonder naar buiten te kijken.

In het slaapgedeelte is eindelijk het verschil tussen de twee modellen I 61 XL LE en I 64 XL QB duidelijk te zien: in de I 61 XL LE vind je twee extra grote eenpersoonsbedden in lengterichting die dankzij de uitschuifbare treden gemakkelijk toegankelijk zijn. 

Als u nog meer slaapruimte nodig heeft, kunt u het liggedeelte uitbreiden met een inzetmatras. Onder de bedden vind je ook extra kleerkasten met een liftfunctie zodat ze van voren en van boven toegankelijk zijn. 

De allround dakkoffers bieden extra ruimte. De optionele 24 inch led-flatscreen verdwijnt veilig in de standaard TV-kast tijdens het rijden.

Een extra groot queensize bed in kingsize formaat met een lengte van bijna 200 cm zorgt voor ontspannende nachten in het I 64 XL QB-model. Twee kleerkasten links en rechts van het bed en twee grote uitschuifbare bedden aan de voorkant van het queensize bed garanderen in dit model ook voldoende opbergruimte voor uw vakantiegarderobe. 

Uniek is de uittrekbare scheidingswand en TV-wand, die niet alleen de badkamer van het slaapgedeelte scheidt, maar ook twee verschillende posities van de optionele TV mogelijk maakt.

Welk model wordt nu jouw volgende droomauto?

Gedetailleerde informatie over deze chique s-plus-modellen vindt u nog verder op de website van Carthago.

De modellen hebben ook iets gemeen met het slaapgedeelte: de hemelbekleding in hoogglans ivoor met indirecte sfeerverlichting en vier led-spots, evenals het met leer beklede paneel met grote spiegel achterin perfect in het interieurontwerp.

Bijna vanzelfsprekend – althans in Carthago – is het medisch aanbevolen, puntelastische veersysteem Carawinx in combinatie met de hoogwaardige 7-zone koudschuimmatras en ademende klimaatdekbedovertrek.

Carthago logo

Dealers, concessiehouders en handelaars van Carthago motorhomes en (premium) liners

(Malibu was vroeger een submerk van Carthago maar presenteert zich heden als een apart merk)
(zie apart onder merknaam Malibu)

Carthago motorhomes en (premium) Liners

4.85
Waterdichtheidsgaranties 5.0
Beoordeling Camperland 4.7

Beter

 • Duits TOP product
 • Goede controle af fabriek
 • Hoge restwaarde
 • 10j. garantie op waterdichtheid
 • Aluminium behuizing (bliksem)
 • Dubbele vloer
 • Handgemaakte meubelen
 • Made in Germany
 • Keuze # modellen en motoren
 • Service na verkoop

Minder

 • Hogere prijsklasse
 • Beperkte productieaantallen
 • Geen VAN modellen
 • Prijs
  • Premium-camper niveau
  • GFK isolatie en aluminium beschermd tegen regen, hagel, koude en bliksem, tegen steenslag.
  • Versterk met draagbalken en lijmtechnieken.
  • Technieken uit vliegtuigbouw.
  • Dubbele vorstvrije vloer met verwarming
  • Winterbestendig met vloerverwarming (bij Alde verwarming).
13
Merk Carthago - UW waardering

U bent vandaag of vroeger camperbezitter geweest van dit merk?
Geef met de sterren (van 1 tot 5) jouw waardering voor het merk.
Het eindresultaat is een gemiddelde van alle stemmen.
1. Geef het aantal sterren op
2. Klik op "Bewaar aantal sterren"

Aanverwante (premium) Carthago motorhome onderwerpen - artikelen

Bronnen Nieuwsbrief Carthago juni 2020 – https://www.carthago.com/

© Publicatie copyright Camperland.be 2020, alle rechten voorbehouden.

Een reactie achterlaten