Carthago 2020 – Mercedes-Benz Sprinter als het nieuwe basisvoertuig voor chique c-line en chique e-line

Mercedes-Benz Sprinter als het nieuwe basisvoertuig

De vernieuwde modellen serie van het Duitse Carthago voor 2020 zijn allemaal uitgevoerd met de nieuwe (schone) Mercedez-Benz Sprinter motor en onderstel. Voor het modeljaar 2020 komen ze met een grote bundel nieuwe functies. De nadruk ligt vooral op de “New Generation” van de Carthago chic e-line, chic c-line en de s-plus dubbele modelserie met de Mercedes-Benz Sprinter als het nieuwe basisvoertuig.

Er zijn tal van high-tech componenten geïntroduceerd in de vorm van exclusief ontwikkelde krachtige koplampen met volledige LED-technologie en ingebouwde batterijen met lithium-ion-technologie.

De vernieuwde modellen zijn te zien op het Salon van Dusseldorf

  • Carthago chic e-line / s-plus: nieuw exterieur, nieuw interieur, nieuw basisvoertuig
  • Carthago c-compactline / c-tourer: hier een opknapbeurt, meer wooncomfort
  • Carthago chic c-line: nieuw basisvoertuig, nieuwe hightechcomponenten
  • Carthago -voor-twee: kantoor- en tv-apparatuurpakket voor de cockpit

Carthago verbetert zijn modellengamma van de facelift van de slanke en superlichte Carthago c-compactline tot het kantoor- en tv-apparatuurpakket.

Carthago kan nu geselecteerde chique c-line I en chique e-line modellen leveren op basis van de nieuwe Mercedes-Benz Sprinter. Carthago gebruikt de Sprinter met voorwielaandrijving en een low-frame AL-KO-chassis

Voor de indrukwekkende XL-modellen maakt Carthago gebruik van de variant met een tandem-achteras met een maximaal toegestaan ​​totaalgewicht van 5,5 Ton. Of het nu gaat om een ​​automatische transmissie met negen versnellingen (zoals 9G Tronic), een MBUX-multimediasysteem of nieuwe assistentiesystemen: met de nieuwe Sprinter wordt nieuwe technologie geïntroduceerd.

In elk geval maakt Carthago gebruik van de nieuwste modellen van de Fiat Ducato (MY2020) en de Mercedes-Benz Sprinter (beide met een low-frame chassis van AL-KO) en de Iveco Daily. Alle drie vallen op met hun bijgewerkte aandrijftechnologie en de nieuwe assistentiesystemen. Indien mogelijk vereenvoudigt Carthago de selectie en bundelt de elektronische assistenten in zinvolle apparatuurpakketten.

Carthago 2020 chic e-line / s-plus: nieuw exterieur, nieuw interieur, nieuw basisvoertuig

De dubbele modelserie, Carthago chic e-line / s-plus, herdefinieert deze luxe camperklasse. Het verschil: de Carthago chic e-line is gebaseerd op de Fiat Ducato met AL-KO low-frame en nu optioneel gebaseerd op de Mercedes-Benz Sprinter, en de chic s-plus is gebaseerd op de Iveco Daily.

Beiden krijgen een indrukwekkend uiterlijk voor het modeljaar 2020: de serie twin-modellen interpreteert het uiterlijk van de Carthago-familie op een individuele manier en ontplooit daarom zijn individuele karakter. Het wordt nog versterkt door exclusieve krachtige koplampen met volledige led-technologie

Hun lichtkleur komt overeen met ongeveer daglicht en maakt de ogen daarom minder vermoeid dan andere verlichtingssystemen. Bovendien gaat de duurzaamheid van LED-lampen over de levensduur van het voertuig – waardoor de noodzaak voor gecompliceerde lampvervanging wordt geëlimineerd. Tegelijkertijd is het stroomverbruik zeer laag. En ten slotte blijft de lichtopbrengst bijna constant gedurende de hele levensduur – een echte veiligheidsfactor.

De buitenkant, die tegelijkertijd dynamisch en elegant is, zijn volledig nieuw.

De nieuwe apparatuur aan boord wordt duidelijk zodra je de chique e-line / s-plus binnengaat, en het consequent doorlopende naadloze ontwerp duidelijk merkbaar wordt: van de nieuwe cockpit tot de zitgroep, de keuken en de badkamer tot het slaapgedeelte. 

Carthago gaat nog een stap verder en maakt gebruik van computerberekende koplamplenzen. De Carthago-koplampen in de chique e-line integreren dimlicht, grootlicht, dagrijlichten, positielichten en richtingaanwijzers.  Alle modellen van de Carthago chique e-line hebben achterlichtverlengingen. De component bevat looplichtindicatoren met een ruitenwissereffect.

De nieuwe meubelarchitectuur en de volledig nieuwe ontwerpstijl zijn verkrijgbaar in twee varianten. De nobele sfeer, exclusieve designelementen in perfecte harmonie. Dat is de chique nieuwe generatie van e-line. Hij herdefinieert de Motorhome upper class. 

Voor modeljaar 2020 krijgen beide een inspirerende uitstraling – van het expressieve gezicht met extra hoge voorruit tot de dynamische en elegante zijafbeeldingen aan de achterzijde. Binnen valt het volledig nieuwe en consistent consistente ontwerp op. 

Twee verschillende stijlwerelden “linea chiara” en “linea nobile” evenals acht verschillende indelingen zijn beschikbaar in het interieur.

Carthago chic e-line: Fiat Ducato of Mercedes Sprinter

Carthago chic s-plus: Iveco Daily

Carthago modeljaar 2020, Carthago e-line in Fiat Ducato uitvoering
Carthago modeljaar 2020, Carthago e-line in Fiat Ducato uitvoering

Carthago 2020 c-compactline & c-tourer: een opknapbeurt en meer wooncomfort

Een slanke taille, premium technologie en het lichtste gewicht in zijn klasse met de welbekende Carthago-kwaliteit – dat is het recept voor succes van de Carthago c-compactline Super Lightweight

Het biedt volledig reiscomfort in bestelwagenformaat en met het legendarische Carthago-DNA. De vintage is te zien aan de frisse uitstraling van de buitenkant en de discrete upgrade en gedetailleerde verdere ontwikkelingen in het interieur. 

Plus: de nieuwe camper heeft nog een paar kilo verloren, wat al een traditie was met de c-compactline.

Dit geldt ook voor de Carthago c-tourer. Het beantwoordt ook aan de nieuwe toevoeging aan zijn naam – “Lichtgewicht”. 

De belangrijkste updates van de nieuwe modellen voor het modeljaar 2020 zijn echter vooral gericht op de vele verbeteringen van het wooncomfort. Dit zijn de grotere TFT-monitoren, de massief houten schuifdeuren of de unieke uitschuifbare tv-wand met individuele scheidingsfunctie voor het slaapgedeelte in de T / I  150 QB-modellen

Een speciaal kenmerk van de semi-geïntegreerde c-tourer T-camper: kopers van een camper kunnen het zitgedeelte in de lounge van hun voertuig upgraden met het optionele Skyview-dakraam.

Carthago 2020 - Carthago chic c-line: nieuw basisvoertuig, nieuwe hightech componenten

De best verkochte modelserie van Carthago profiteert van nieuwe hightechcomponenten. Het assortiment chique c-line I geïntegreerde campers is uitgebreid met het gebruik van de Mercedes-Benz Sprinter als een extra basisvoertuig. Het “superieure” modellenassortiment onderscheidt zich door de nieuwe, exclusieve krachtige schijnwerpers met volledige LED-technologie. 

En er zijn ook de optionele lithium-ion-boordbatterijen die beschikbaar zijn voor alle Carthago-modellen van 2020.

Voorhet nieuwe modeljaar 2020 zuller er vier modellen beschikbaar zijn als opties op Mercedes-Benz AL-KO diepe frames: 

chic c-line I 4.9 LE
chic c-line I 4.9 LE L
chic c-line I 5.0 QB
chic c-line I 5.0 QB L

U hebt de keuze tussen twee motoren: Mercedes-Benz Sprinter 414 CDI AL-KO Laag frame met 143 pk (105 kW) of 177 pk (130 kW).

In het interieur kunt u kiezen volgens individuele smaak tussen de stijlwereld linea classica of de stijlwereld linea moderna en tal van plattegronden. De chique c-lijn met de superieure uitrustingslijn is bijzonder elegant: op afstand is het te herkennen aan de exclusieve full-LED-koplampen, de uitgebreide exterieurdecoratie en de zilveren lichtmetalen velgen. Het interieur is voorzien van de stijlvolle Siena bicolor, het keukenblad in solide Corian-design en het keramische toilet.

Welk model u ook kiest: de nieuwe chique c-lijn van Mercedes-Benz is het toonbeeld van superieur reiscomfort en kwaliteit. 

Carthago 2020 - liner-for-two: kantoor- en tv-apparatuurpakket voor de cockpit

Met zijn exclusieve tweepersoons plattegrond is de Carthago liner-for-two de luxe motorhome op maat voor koppels. Het kantoor- en tv-apparatuurpakket in de cockpit opent volledig nieuwe gebruiksmogelijkheden in het nieuwe vintage: werken aan de voorkant en lezen achterin, kijken naar een sportprogramma aan de voorkant en genieten van een woonunit in de achterkant, wat papierwerk doen in de voorkant en achteraan met je voeten omhoog liggen  – dit dubbele gebruik is geen probleem in de liner-for-two.

De bestuurders- en passagiersstoelen draaien, een uitklapbaar tafelblad schuift het dressoir aan de passagierszijde uit en een paar stopcontacten zorgen voor de stroomvoorziening. 

Een TFT-monitor komt op ooghoogte naar voren dankzij de hoogte-instelfunctie, en extra verlichting zorgt voor een gezellige sfeer.

Hightech: LED-verlichtingstechnologie, lithium ionbatterijen, Sprinter en meer

Extra lange duurzaamheid, hoge lichtopbrengst en dus extra veiligheid – LED-koplampen hebben vanwege hun uitstekende eigenschappen hun weg naar de luxe klasse gedwongen. Dit is  ook van toepassing op luxeklassen voor campers, omdat ze standaard zijn ingebouwd in de Carthago chic e-line / s-plus en de chic-c-line I “superior”.

Carthago heeft de krachtige koplampen die uitsluitend zijn vervaardigd met de nieuwste en krachtigste full-led-technologie, een primeur voor de camperindustrie, en ze zijn daarom een perfecte match voor de Carthago-look die typerend is voor het merk.

De lithium-ion-on-board-batterijen, inclusief een batterijcomputer en een app-functie voor het continu bewaken van de laadtoestand, zijn even innovatief. Ze zijn optioneel verkrijgbaar voor het volledige modellengamma, extreem lang meegaand en verminderen het gewicht. 

De capaciteit daarvan kan op een betere manier worden benut dan met standaard gelbatterijen, waardoor de onafhankelijkheid van de voeding toeneemt. Voor zijn topmodelmodellen heeft Carthago ook een zelfvoorzieningpakket samen met een zonne-energiesysteem samengesteld.

Het is nu ook verkrijgbaar met een camerasysteem “Top View“. Vier camera’s bieden een 360 graden vogelvluchtperspectief op een monitor in de cockpit in realtime – de perfecte assistent voor parkeren en manoeuvreren.

Carthago chique c-line of chique e-line op Mercedes-Benz Sprinter chassis (modeljaar 2020)

4.5
Merknaam 4.8
Laadvermogen 4.5
Motor & chassis 4.5
Milieunormen 4.5
Prijs/kwaliteit 4.3

Beter

 • Low-frame AL-KO-chassis
 • Euro 6 TEMP D met ADBlue
 • Zuiniger, minder uitstoot
 • Nuttig laadvermogen
 • Restwaarde

Minder

 • Aanschafprijs
 • Let op voor rijbewijs B of C

Carthago logo

Dealers, concessiehouders en handelaars van Carthago motorhomes en (premium) liners

(Malibu was vroeger een submerk van Carthago maar presenteert zich heden als een apart merk)
(zie apart onder merknaam Malibu)

Carthago motorhomes en (premium) Liners

4.85
Waterdichtheidsgaranties 5.0
Beoordeling Camperland 4.7

Beter

 • Duits TOP product
 • Goede controle af fabriek
 • Hoge restwaarde
 • 10j. garantie op waterdichtheid
 • Aluminium behuizing (bliksem)
 • Dubbele vloer
 • Handgemaakte meubelen
 • Made in Germany
 • Keuze # modellen en motoren
 • Service na verkoop

Minder

 • Hogere prijsklasse
 • Beperkte productieaantallen
 • Geen VAN modellen
 • Prijs
  • Premium-camper niveau
  • GFK isolatie en aluminium beschermd tegen regen, hagel, koude en bliksem, tegen steenslag.
  • Versterk met draagbalken en lijmtechnieken.
  • Technieken uit vliegtuigbouw.
  • Dubbele vorstvrije vloer met verwarming
  • Winterbestendig met vloerverwarming (bij Alde verwarming).
13
Merk Carthago – UW waardering

U bent vandaag of vroeger camperbezitter geweest van dit merk?
Geef met de sterren (van 1 tot 5) jouw waardering voor het merk.
Het eindresultaat is een gemiddelde van alle stemmen.
1. Geef het aantal sterren op
2. Klik op “Bewaar aantal sterren”

Aanverwante (premium) Carthago motorhome onderwerpen – artikelen

Bronnen Carthago Press – juni 2019: https://carthago-presseportal.de/en/press-articles/presseartikel-details/news/carthago-2020-the-new-generation-of-chic-e-lines-plus-innovative-and-exclusive-high-tech-componen

© Publicatie copyright Camperland.be 2019, alle rechten voorbehouden.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Beoordeel Carthago chique c-line of chique e-line op Mercedes-Benz Sprinter chassis (modeljaar 2020)
Average rating:  
 0 reviews

Een reactie achterlaten