Camper werkplek als kantoor – wat er nodig is om in de camper te kunnen werken? Werken in de camper gaat sneller

Camper werkplek als kantoor – wat er nodig is om in de camper te kunnen werken? Werken in de camper gaat sneller

De coronapandemie heeft de wereld van werk fundamenteel veranderd. Waar mensen vroeger gebonden waren aan hun werkplek op kantoor, zijn nu thuiskantoor en flexibele werktijden ingeburgerd. Vooral onder jongere generaties wordt de mogelijkheid van een dergelijke manier van werken al als standaard beschouwd en een beslissend criterium bij het kiezen van een baan. De nieuwe locatie-onafhankelijkheid brengt een volgende trend in de moderne werkwereld voort: Workation. Werk en vakantie gaan in elkaar over door “op afstand” te werken vanuit vakantieregio’s of onderweg in een camper.

Volgens een nieuwe studie verlangt bijna 50 procent van de Duitse werknemers die thuiswerken wel eens naar een andere omgeving, wat een positief effect zou hebben op hun gemoedstoestand en productiviteit.

Wat er nodig is om in de camper te werken?

NIESMANN+BISCHOFF – Flair – 2022 – linear and geometric ceiling cupboards

Een camper, de juiste uitrusting en gevoel voor avontuur zijn voldoende om uw persoonlijke vanlife-werk te starten. Hoe kort of lang de route van de laptop naar de natuur, naar het bos, de bergen, naar het strand of zelfs naar de nieuw ontdekte metropool is, iedereen bepaalt voor zichzelf welke apparatuur die nodig is om de mobiele telefoon en de computer met de wijde wereld te verbinden, zegt Larissa Peters, medeoprichter van VANTOPIA en voormalig marketingmedewerker van een groot bedrijf.

Samen met haar partner Bastian Gembler kwam ze op het idee van individuele camperverhuur tijdens een wereldreismet een busje. Tegenwoordig werken ze zelf veel vanaf de weg: “Veel campings zijn tegenwoordig al gericht op digital nomads en bieden een gratis wifi-verbinding.

De set “Work & Travel”

Om onderweg gemakkelijk en flexibel te kunnen werken, moet de juiste technische apparatuur aan boord zijn. Op basis van hun persoonlijke ervaringen hebben Larissa en Bastian de “Work & Travel” set samengesteld zodat digital nomads voorbereid zijn op de perfecte werkbeleving.

Dinette in de Niesmann+Bischoff iSmove met face-to-face lounge en draaibare zitbanken
Dinette in de Niesmann+Bischoff iSmove met face-to-face lounge en draaibare zitbanken

De set bevat:

  • Elektriciteit, overal en zelfstandig
  • Een krachtcentrale van PowerOak met 500Wh voor maximaal zeven laptopbatterijen – kan tijdens het rijden of via het zonnepaneel worden opgeladen via 230V of 12V
  • Laad de krachtcentrale duurzaam op met zonne-energie
  • Een opvouwbare 120W zonnepaneel van OffgridTec met compacte afmetingen (360x290x60mm)
  • Internettoegang zonder afhankelijk te zijn van een camping
  • Een hotspot router inclusief 10 GB datavolume voor 4 weken – nadat de 10 GB is opgebruikt of de 4 weken zijn verstreken, kan flexibel en zelfstandig een nieuw pakket geboekt worden
  • Comfortabel kunnen werken op de laptop, waar je ook bent
Niesmann+Bischoff Arto - woonkamer met tafel voor het ontbijt, modeljaar 2019 - luxe afwerking binnenin - premium camper Hymer groep
Niesmann+Bischoff Arto – woonkamer met tafel voor het ontbijt, modeljaar 2019 – luxe afwerking binnenin – premium camper Hymer groep

Werken in het buitenland

  • De werkgever bepaalt de werkplek – het is daarom essentieel om voor de reis de goedkeuring van de leidinggevende te krijgen. In sommige gevallen zijn aanvullende afspraken nodig, die dienovereenkomstig worden vastgelegd in de arbeidsovereenkomst.
  • Verzekering: voordat u op pad gaat, dient u te controleren of de aansprakelijkheids-, ongevallen- of zorgverzekering nog geldig is of dat aanvullende diensten particulier moeten worden afgesloten. Bij schade moet bijvoorbeeld kunnen worden aangetoond dat de camper als kantoor wordt gebruikt en niet als vakantieverblijf. Lees ook ” Welke motorhome of camper verzekering kiezen en waarop letten? Reisbijstand | BA-verzekering | Omnium verzekering | Fietsverzekering | Brandverzekering – Camperland.be”
  • Langer onderweg? Werkt u meer dan 25 procent van de tijd in het buitenland, dan kan het verplicht zijn om een ​​sociale verzekering af te sluiten op de nieuwe gewenste locatie.

Vier VANTOPIA ‘s campingtips plaatsen

Natuurpark Uckermärkische Seen: camping aan de Großer Wentowsee
o Kleine oase midden in de natuur
o Natuurlijke staanplaatsen tussen bos en meer
o Voor 14-plussers die op zoek zijn naar rust

Wij kamperen graag anders – het motto zegt het al: Camp Langholz
o Dicht bij de natuur en heel dicht bij de zee
o Rustige sfeer
o De focus ligt op duurzaamheid

Voor een eilandvakantie in Frankrijk: Camping Oléron Les Chênes Verts
o Schilderachtige diversiteit en ongerept natuur direct aan zee
o Lange stranden, pittoreske dorpjes, kleine vissershavens en indrukwekkende dennenbossen
o Een glas afterwork wijn binnen handbereik

Werken & Reizen in de Portugese natuur: Bubulcus & Bolotas
o Midden in de ongerepte natuur
o Natuurplaatsen met voldoende ruimte
o 100% elektriciteit uit zonne-energie


Bronnen Vantopia – https://www.lifepr.de/inaktiv/vantopia-gmbh/workation-auf-vier-raedern-arbeiten-im-camper-nimmt-fahrt-auf/boxid/907037

© Bewerking, vertaling en samenstelling Camperland.be

Loading