Het Caravan Salon van Dusseldorf september 2020 wordt een coronaproof camper- en motorhome salon

Messe Düsseldorf en de vereniging “Caravaning Industrie Verband” (CIVD) zien beide de toekomst met optimisme tegemoet en kijken ernaar uit om het Caravan Salon 2020 te mogen houden. Deze vakbeurs rond mobiele motorhomes vindt plaats van 4 tot 13 september en nodigt uit tot alle bezoekers om kennis te maken met de grote verscheidenheid aan mobiele vrijetijdsbesteding: honderden camper- en motorhomemodellen.

We zijn er vast van overtuigd dat Caravan Salon voor de hele industrie belangrijke impulsen kan genereren en dat het onmisbaar is om bedrijven weer een podium te bieden om de economie opnieuw op te starten. Het is belangrijk voor ons om nogmaals te benadrukken dat de veiligheid en gezondheid van onze bezoekers, exposanten en medewerkers altijd onze topprioriteit is. We zullen de vereiste hygiëne- en veiligheidseisen op een alomvattende en verantwoorde manier invoeren ”, zegt Caravan Salon -directeur Stefan Koschke.

Caravan Salon Dusseldorf - Photo: Messe Düsseldorf, Constanze Tillmann.
Caravan Salon Dusseldorf – Photo: Messe Düsseldorf, Constanze Tillmann.

In nauwe samenwerking met het Ministerie van Volksgezondheid en Economie van de Noordrijn-Westfaalse regering wordt momenteel (27 mei 2020) een levensvatbaar gezondheidsconcept ontwikkeld dat het mogelijk maakt om beurzen te houden binnen de huidige kaders en normen. Over de gehele kermis en in de beurshallen wordt aan de noodzakelijke hygiëne- en infectiebeschermingsnormen voldaan.

Stefan Koschke beschrijft de belangrijkste pijlers:

Door de lay-out plannen aan te passen in alle delen van het beurscentrum, maken we het mogelijk om de verplichte minimumafstand van 1,5 m overal te behouden. Alle hygiënemaatregelen zullen worden opgevoerd, er zullen hand desinfecterende dispensers beschikbaar worden gesteld voor stand personeel en bezoekers bij alle hal ingangen en stands, om maar één voorzorgsmaatregel te noemen.

Slechts enkele personen tegelijk, die niet onderhevig zijn aan contactbeperkingen, zullen in voertuigen worden toegelaten – bovendien is het dragen van gezichtsbedekking verplicht.

Met deze stap brengen we de maatregelen in de praktijk die worden geaccepteerd en gevolgd door grote delen van de bevolking zoals het er nu uitziet.

De verspreiding van mensen in de hallen en de naleving van minimale afstandsmaatregelen, voegt hij eraan toe, zal worden verzekerd en gehandhaafd met behulp van bestaande videosystemen en een grotere inzet van personeel. Bovendien is het maximale aantal toegelaten bezoekers beperkt tot 20.000 per dag.

We kunnen deze top limiet garanderen door elke dag exclusief online tickets aan te bieden. Dit zorgt er ook voor dat bezoekers op naam worden geregistreerd ”, zegt Koschke.

Vooral in deze ongebruikelijke tijden is Caravan Salon van belang als trendbarometer voor de industrie.

We kunnen een zeer brede diversiteit aan modellen aanbieden in alle categorieën in onze hallen. Wat dit jaar bijzonder belangrijk is, is dat Caravan Salon de nieuwe items en innovaties van de komende generatie 2021-voertuigen presenteert die rechtstreeks door geïnteresseerde bezoekers met elkaar kunnen worden vergelijken. Bezoekers kunnen zich verheugen op een geweldige line-up van merken, modellen en voertuiglay-outs. Het is natuurlijk jammer dat sommige bedrijven niet meedoen, maar dit is natuurlijk hun eigen individuele beslissing ”, zegt Michael Degen, Executive Director bij Messe Düsseldorf.

Niet in de laatste plaats brengt het profiel van bezoekers de verantwoordelijken in een positieve stemming. Aangezien ruim 90% van de bezoekers van de vorige Caravan Salon uit Duitsland en de BeNeLux-landen kwamen, zijn de reisafstanden voor deze doelgroep relatief kort. Evenzo is het einde van de door de Duitse regering aangekondigde reiswaarschuwing voor 31 landen een positief signaal, benadrukt Degen.

Het hele team van Messe Düsseldorf kijkt uit naar de herstart in september en zal er alles aan doen om zijn competentie, passie en levensbloed te kanaliseren om ook de Caravan Salon van dit jaar, met de hoogst mogelijke hygiënestandaarden, weer een onvergetelijke ervaring te maken,” zegt Michael Degen.

Photo: Messe Düsseldorf, Constanze Tillmann.
Photo: Messe Düsseldorf, Constanze Tillmann.

Bronnen

Actuele informatie en het laatste nieuws vindt u online op www.caravan-salon.de

Fotomateriaal – Photo Messe Düsseldorf, Constanze Tillmann.

Press Dusseldorf Messe – https://www.caravan-salon.de/cgi-bin/md_caravan/lib/pub/tt.cgi/CARAVAN%20SALON%20D%C3%BCsseldorf%20a%20Catalyst%20for%20the%20Caravanning%20Industry.html?oid=9735&lang=1&ticket=g_u_e_s_t&local_lang=2

Logo Caravan Salon Dusseldorf
Logo Caravan Salon Dusseldorf 2018