Mobicar 2019 – de verkoop van caravans en campers in België stijgt dit jaar 2019 opnieuw

In voorbeschouwing op het komende Mobicar Salon 2019. Kamperen met een caravan of camper is nog steeds een populaire vorm van vakantie deze zomer, volgens het aantal nieuwe caravan- en kamperregistraties dat in de eerste helft van 2019 is geregistreerd. De verkoop van nieuwe campers steeg met maar liefst 10,75% in vergelijking met de eerste helft van vorig jaar. De belangrijkste redenen voor deze verhoging zijn de aantrekkelijke prijs en de vele voordelen van deze manier van reizen.  

In de eerste zes maanden van 2019 steeg de verkoop van nieuwe caravans met 2,83%: van januari tot juli werden 837 nieuwe voertuigen verkocht, vergeleken met 814 vorig jaar. Deze toename is belangrijker voor campers: 3235 nieuwe voertuigen werden verkocht tijdens de eerste zes maanden van het jaar, tegen 2921 in de eerste helft van vorig jaar.

Veel voordelen 

De Belgische Caravan-Camping en Motorhome Association (BCCMA), organisator van de Mobicar-show, verklaart deze cijfers gunstig voor het gemak van reizen met een camper of een caravan. “U hoeft minder te plannen en u kunt gemakkelijk vertrekken”, zegt Bart Decuyper, president van BCCMA. “Mensen die een caravan of camper kopen, zoeken naar vrijheid en gaan vaak de wildernis in, waar ze zich volledig kunnen ontspannen.”

Maar dat is niet het enige voordeel. Fabrikanten van caravans en campers passen zich aan de vraag van de klant aan. Het is te zien dat reizigers het hele jaar door hun camper of caravan graag gebruiken, wat de afgelopen jaren heeft geresulteerd in voertuigen met grotere woonruimtes; comfortabel bij goed en slecht weer.

De meer compacte modellen zijn ook erg populair bij caravan- en campergebruikers: we gaan niet alleen voor lange zomervakanties, we gaan ook graag in het weekend of voor een dagje uit. In campers vervangen kleine modellen vaak zelfs de gezinsauto: bestelwagens zijn ideaal voor dagelijks vervoer in combinatie met vakanties.

De aantrekkelijke prijs van caravans en campers speelt een rol in populariteit. Gemiddeld betaal je tussen de 50.000 en 62.000 euro voor een nieuwe camper, afhankelijk van de opties waarmee het voertuig is uitgerust. Je hebt een nieuwe caravan vanaf 20.000 euro.

Mobicar’19, van 3 tot 7 oktober in Brussels Expo 

Mobicar salon van Brussel 2018
Mobicar salon van Brussel 2018

Mobicar, viert dit jaar deze populaire manier van reizen. Exposanten presenteren ongeveer 700 modellen van caravans en campers, maar ook de benodigde accessoires en services. Dit jaar heeft Mobicar een nieuwe look, met een nieuw logo en een coolere look.

De show wordt dit jaar uitgebreid en bezet nu de Patio Brussels Expo en de paleizen 6, 7, 9 en 11. De lounge blijft verdeeld in drie gebieden: een voor campers, een voor caravans en een voor accessoires, residentiële diensten en caravans. De caravan en motorhome van het jaar worden opnieuw gekozen op de show.

Bezoekers kunnen dit jaar een proefrit maken met een camper, met of zonder chauffeur, tussen Brussels Expo en het Atomium. Fans die met hun eigen caravan of camper naar de show komen, kunnen in de accommodatie parkeren. De kleinste bezoekers zullen zich vermaken met een tekenwedstrijd en een klimmuur.

Exposantengids

De exposantengids (PDF) staat boordevol nuttige informatie ter voorbereiding van uw bezoek of deelname aan de beurs.

Bronnen

https://mobicar.media.twocents.be/les-ventes-de-caravanes-et-de-motorhomes-augmentent-a-nouveau-cette-annee