Wat is er te zien op het 54é Salon VDL – Parc des Expositions Parijs (Le Bourget) 28/9-6/10/2019?

Wat is er te zien op het 54é Salon VDL – Parc des Expositions Parijs (Le Bourget) 28/9-6/10/2019?

De 54e editie van het VDL (SALON DES VÉHICULES DE LOISIRS) vindt plaats van zaterdag 28 september tot zondag 6 oktober 2019 in het Parc des Expositions Parijs – Le Bourget. De vrijetijdsvoertuigenbeurs, die sinds 1966 jaarlijks wordt gehouden, is door zijn duurzaamheid en cijfers bijna de grootste in Europa (na het Salon van Düsseldorf). In 2018, de beurs trok 91.629 bezoekers.

Twee derde van de bezoekers komt elk jaar terug naar het Salon. De vrijetijdsvoertuigenbeurs wordt gehouden op 200.000 m² verdeeld in 5 hallen en een grote buitenruimte. Er is  onbeperkte parkeergelegenheid voorzien en een speciale ruimte voor campers op de show. En er is een testcentrum om de voertuigen uit te proberen!

Er zijn meer dan 200 stands van campers, stacaravans, caravans, aanhangwagens, uitrusting en accessoires te zien, evenals vertegenwoordigers van de gespecialiseerde pers, verenigingen die verband houden met de sector, krediet- en verzekeringsorganisaties. Een tweedehands verkoopruimte tussen particulieren vervolledigd de tentoonstellingshallen.

Enkele trends die u op het salon zal kunnen terugvinden:

  • veel modellen tot maximum 7 meter
  • grote lounge zithoek achterin de camper in de plaats van een bed
  • de Smartsuite dubbele lavabo
  • instapdeuren van 70 cm breed
  • veel nieuwe designs en moderne kleuren
  • hybride camper
  • face-to-face zithoeken
  • nieuwe modellen vooral met of enkele bedden of met centraal bed
  • half-integralen met een plattegrond van een woonbus (van)
  • Westfalia James Cook slide-out
  • vernieuwde Volkswagen Transporter
  • De nieuwe Euro 6.2 motoren = Euro 6 D Temp motoren met AdBlue bij Citroen, Mercedes, Fiat, Renault, Ford, …
  • de 9 traps automaat bij Mercedes, Ford en Fiat
  • 360 graden camera systemen
  • panoramische daken tot in de cockpit
  • het duo hefbed dat in 2 aparte bedden uitvouwt

Wat is er te zien op het 54ste Salon des véhicules de Loisirs?

CLPLUS is een geregistreerde status waarbij u toegang hebt tot ALLE data van Camperland.be waaronder de fel begeerde ZOEKFUNCTIES in de camper databases waarin u o.a. een motorhome kunt zoeken op meer dan 30 criteria om tot de juiste aankoop te komen https://www.camperland.be/clplus-worden/

1. Vrijetijdsvoertuigen of campers zijn in

Terwijl de wereld steeds hectischer wordt, begint het reizen weg van huis in snel tempo toe te nemen. Meer en meer mensen willen er jaarrond eens tussendoor onderuit kunnen. Vrijetijdsvoertuigen en campers zijn de perfecte
oplossing voor deze trend, die de Salon des Véhicules De Loisirs zal illustreren met behulp van haar fabrikanten en camperexperts.

2. Er zijn campermodellen voor alle soorten reisstijlen en behoeften

Of je nu een avontuurlijke geest hebt of luxe zoekt, de show heeft allerlei voertuigen voor u, waaronder campers, campervans, caravans en stacaravans. Met oplossingen zo gevarieerd, kunt u de reizen ondernemen van je dromen ongeacht uw budget of voorkeuren. De show bevat alles van de XXL van Notin camper naar Challenger’s grote maar meer discrete campervan woonbussen tot essentiële vrijetijdsvoertuigen zoals de modellen van Pilote met allen Klasse 3 normen.

3. VINTAGE IS TERUG IN MODE

Dit jaar trekken fabrikanten alles uit de kast met geweldige modellen die indruk op bezoekers zullen maken hun grootte, comfort en hoge prestaties. Neo-retrostijlen zijn heel duidelijk aanwezig in voertuigen die legendarische modellen opnieuw bedenken en een volledig uiterlijk hebben.

4. VOERTUIGEN WORDEN ALLEEN SLIMMER

Hoge functionaliteit en geoptimaliseerde ruimtes hebben nog nooit
belangrijker geweest! Veel fabrikanten zijn met zeer innovatieve ideeën komen, waaronder ingenieuze telescopische systemen en afneembare jaloezieën. Ook niet te missen zijn het afneembare bed van Adria
en de slimme opslagoplossingen van Chausson of zijn duo lavabo.

5. VOERTUIGEN KRIJGEN NIEUWE TECHNIEK

Vrijetijdsvoertuigen brengen steeds meer verbonden objecten aan boord zodat hun gebruikers zich comfortabeler voelen en veiliger. Ze omvatten het spraakgestuurde verwarmingssysteem van Alde, een 360 ° camera en AL-KO HY4 hydraulisch cilinders met weegmogelijkheden en kunnen worden bediend met een smartphone-app.

6. EEN REEKS DIENSTEN OM U TE HELPEN HET BESTE UIT UW TOCHT TE KRIJGEN

De Franse Federatie van Camperverenigingen en Clubs (FFACCC) en de Franse camping en Caravanning Federation (FFCC) zal hier zijn om bezoekers te adviseren, terwijl FRANCE PASSION camper zal helpen enthousiastelingen parkeren bij meer dan 2000 wijnmakers- en boerenwoningen. Larivière en Edicamp – sleutel uitgevers in de vakpers voor vrijetijdsvoertuigen – zullen ook ter plaatse zijn. Bezoekers kunnen ook de huur ontmoeten bedrijven zoals CAMPING-QUART, waarmee mensen gedeelde campers kunnen huren en YESCAPA voor peer-to-peer campers en campers verhuur.

7. CAMPERVAN: EEN WIND VAN VRIJHEID

De markt voor campers is booming, dus steeds meer voertuigen wordt geproduceerd om aan deze vraag te voldoen. De show is de perfecte
plaats om ook het DREAMER-model van RAPIDO te bekijken of de
CAMPÉRÊVE’s speciale LIMITED-serie.

8. WANNEER DROMEN WERKELIJKHEID WORDEN…

Het testcentrum voor campers en campers bevindt zich tussen Hal 1 en 2, waardoor bezoekers een ideale gelegenheid hebben om de voertuigen een
draai op een speciale baan rond de showground en waardeer hoe
comfortabel ze voelen om te rijden!

Loading

Een reactie achterlaten