Camperland nieuws 31-07-2020

Staycation is na Covid-19 een nieuw begrip geworden, een samenvoeging van stay en vacation, toch een lelijk Engels woord om een thuisblijfvakantie aan te duiden of een gewoon in normale taal: vakantie in eigen land. Dat is iets anders als Maggie “blijf in uw kot”, maar eerder zoals Van Ranst het wil: “Blijf in uw eigen land”. Om die vakantie in eigen land te promoten heb ik tal van nieuwe camperplaatsen aangevuld o.a. in de Leiestreek en de Antwerpse Kempen en rond de Netevallei (fietstocht van 44 km) of probeer eens een fietstocht langs het Albertkanaal (van Antwerpen tot in Luik) via het jaagpad.

Al na enige dagen na het on-line plaatsen moet ik je echter adviseren om de streek (van Herentals) en Provincie van Antwerpen te vermijden omwille van de COVID maatregelen, hou dit even in het achterhoofd.

Staycation II – Door de inbreng van Marc en Kirsten zijn we terecht gekomen in de Ardennen in de Ourthevallei in Houffalize op Camping C&P Buitensport, wat ons dan weer brengt bij de camperplaats in het dorp en vervolgens naar het stuwmeer van Nisramont. Je kan er kajakken, wandelen naar Le Hérou Nadrin, La Roche Plat of een feeënwandeling maken naar de brouwerij van La Chouffe. Of wat dacht je van dit tankmonument van de Panzerkampfwagen V Panther, nummer 111 van de 116e Panzerdivisie, op de Place Roi Albert in Houffalize?

Modeljaar 2020 – updates voor Chausson modellen:

Deze moet je echt wel eens gezien hebben: De Chausson buscamper V697 Anniversary is een speciale serie enkel in België en Duitsland te koop. Als je eens iets exclusiefs zoekt is deze zandkleurige van een mogelijke optie.

Met zijn Chausson integraal versie 7047GA Premium zetten de Fransen, aldus henzelf, een camper in de markt voorzien van alle nieuwste tendensen en dit zonder compromis. GA staat voor een  plattegrond met twee enkele bedden ingepland. De teksten en de foto’s betreffen de integraal Premium versie, dit is eigenlijk een standaard 7047GA versie met daarbovenop twee pakketten van Chausson, het VIP pakket en het PREMIUM pakket.

De Chausson Titanium 768 XLB is het paradepaardje uit de Titanium serie en tevens met 7.49 met de grootste. Daarnaast is er de kleinste Titanium 640 van net geen 7 meter (6,99 m), de Titanium 708 is met 7.09 meter 10 cm langer en tenslotte zijn er twee modellen van 7,19 meter, de Titanium 720 en Titanium 767 GA. Het interieur is tegenover 2019 nog mooier geworden met een stijlvol tweetonig meubilair Gladstone, bekleding Bora Bora, een elegante interieurstof in bootleder met links en rechts frisse accenten die het geheel aangenaam maken.

Modeljaar 2021.

Deze week de mooie nieuwe Laïka Ecovip L 300, het 21 ste model van deze populaire serie, dat nog net binnen de 7 meter blijft. De L 3009 heeft een breedte van 2,25 meter, twee standaard ligplaatsen en twee extra ligplaatsen als optie. De woonkamer aan de voorzijde bestaat uit een L-vormige dinette en een grote zijbank die veel open ruimte en maximaal vijf zitplaatsen aan tafel biedt. Het gehele oppervlak van het voertuig is voorzien van een dubbele doorlaatvloer.


CLPLUS abonneeshttps://www.camperland.be/camperaar-plus-leden/

Voor onze trouwe abonnees is er een update van de Technische pagina – hier kunnen zij een overzicht terugvinden van de meest voorkomende technische problemen en defecten in de motorhome koelkast, verwarming, pompen, gas-installatie. Je kan er zo’n 50-tal error codes in terugvinden. Het is een pagina die voortdurend in update is en wekelijks verder wordt aangevuld – zie https://www.camperland.be/aankooptips/wat-zijn-de-meest-voorkomende-mankementen-in-een-camper/


Kalenderhttps://www.camperland.be/kalender/

Het salon van Dusseldorf van 5 tot 13 september gaat wel degelijk door. Camperland zal er zijn en heeft reeds een toegangsticket op zak – https://www.camperland.be/kalendercl/du-caravan-salon-dusseldorf/

Noteer ook in je agenda de opendeurdagen bij HRZ Riesemobile op 5 september, een Duitse buscamper bouwer op Mercedes Sprinter. Na een paar mailtjes kun je als Belg met hun contact opnemen (in het Engels) en zelfs daar met je camper blijven overnachten. Zaak is om er vroeg bij te zijn.


Ben je een slimme camperaar? Stuur me dan foto’s van de camperplaats die je bezoek (min. 5) met een perfecte beschrijving en verdien een gratis CLPLUS abonnement dat geldt tot eind 2021! – https://www.camperland.be/aanmelden-parking-of-camperplaats/


Corona – op triptocht?

De bubbel is verkleind naar maximaal 5 personen. Blijf echter de basisregels respecteren: hou 1,5 meter afstand, blijf in je eigen bubbel, masker dragen als de afstand niet kan verzekerd worden, vaak je handen wassen, …hou je aan de plaatselijke regels.

Lozen? Draag handschoenen wij het vastnemen van waterkranen, darmen, putdeksels, afvalcontainers en was je blote handen direct daarna alsnog met zeep.