Camperland nieuws 23-07-2020

Een trouwe Camperland lezer ging in op onze oproep om een camperplaats aan te melden in ruil voor een  CLPLUS abo. Met oog voor kwaliteit en inhoud bracht Mark Goris ons zo in de moezelstreek in Wehlen. Daar heb ik dankbaar gebruik van gemaakt om het dicht bijzijnde Bernkastel-Kues onder de aandacht te brengen met 3 camperplaatsen in de buurt zoals in Graach en 2 campings, waaronder het Knaus Camping in Benkastel zelf.

Modeljaar 2020. Bij Forster, een low-cost merk van het Duitse euro Mobil zijn nog koopjes te doen vanaf 50.000 €. Het merk uit de Trigano groep heeft modellen als buscamper, semi- en integralen zoals de T649HS en de T741EF. Lage kost zegt u? Er zijn modellen met nog een laadvermogen van meer dan 750 kg, toch wel een prestatie.

Forster woonbus VAN 636 EB van de Eura Mobil groep
Forster woonbus VAN 636 EB van de Eura Mobil groep

Kalenderhttps://www.camperland.be/kalender/

Op 28 augustus viert het Franse luxemerk Notin zijn honderste verjaardag met een fabrieksverkoop. Je moet wel vooraf inschrijven (Corona). Als je interesse heeft doe dit dan snel – https://www.camperland.be/kalendercl/notin-viert-zijn-100-jarig-bestaan-met-een-opendeurdag-en-fabrieksverkoop/

Noteer ook in je agenda de opendeurdagen bij HRZ Riesemobile op 5 september, een Duitse buscamper bouwer op Mercedes Sprinter. Na een paar mailtjes kun je als Belg met hun contact openemen (in het engels) en zelfs daar met je camper blijven overnachten. Zaak is om er vroeg bij te zijn. Ook Camperland zal er zijn – https://www.camperland.be/kalendercl/opendeurdagen-hrz-reisemobile-2020/.

Is ADAC met zijn kampeer en parkeer applicatie een tegenhanger van het Nederlandse Campercontact.NL bij een zoektocht naar camperplaatsen of campings? Maar wie of wat is ADAC dan? Het is de grootste autoclub van Duitsland met een hoofdkantoor in München. ADAC werd in 1903 opgericht onder de naam Deutsche Motorradfahrer-Vereinigung – volgens bronnen kan je ook hier de goedkoopste camperverzekering vinden.

Ben je een slimme camperaar? Stuur me dan foto’s van de camperplaats die je bezoek (min. 5) met een perfecte beschrijving en verdien een gratis CLPLUS abonnement dat geldt tot eind 2021! – https://www.camperland.be/aanmelden-parking-of-camperplaats/

Corona – op triptocht?

Blijf echter de basisregels respecteren: hou 1,5 meter afstand, blijf in je eigen bubbel, masker dragen als de afstand niet kan verzekerd worden, vaak je handen wassen, …hou je aan de plaastelijke regels.

Lozen? Draag handschoenen wij het vastnemen van waterkranen, darmen, putdeksels, afvalcontainers en was je blote handen direct daarna alsnog met zeep.