Camperland nieuws 16-07-2020

In het Laatste Nieuws verscheen vorig weekend een artikel over een camperaar die zijn chemisch toilet zou hebben geledigd in Izegem. Het ging om meer dan 100 liter – FAKE NEWS of kwalijk opzet om onze sector in een slecht daglicht te stellen? Een chemisch toilet van 100 L? Reageren kan in onze faceboekgroep Camperland.

Opnieuw brengen we nieuws voor het komende modeljaar 2021. Vooral de merken uit de Erwin Hymer Group zijn al vroeg op de markt met hun nieuwe modellen. Misschien is die publiciteit ook wel nodig om de verkoopcijfers te blijven halen daar Hymer niet aanwezig zal zijn op het Salon Van Dusseldorf, dit najaar in september. De nieuwe chique Dethleffs Esprit I 7150-2 komt met een nieuw exterieurontwerp en een nieuwe dubbele vloer voor meer opslagruimte en verbeterde wintergeschiktheid en met 4 verschillende plattegronden.

Er zijn meer dan een half-miljoen camperaars in Europa waarvan 60.000 Belgen. Die zijn allemaal op zoek naar een camperplaats, gelukkig niet allemaal tegelijkertijd.

Deze week breng ik twee budgetvriendelijke plaatsen aan onze Belgische kust: Camperpark Westende op 900 meter van de zee in Westende. Je kan en moet on-line reserveren want het park is bijna steeds volzet. Het camperpark ligt niet ver van de gekende Koning Ridderdijk waar je nu zelfs niet meer met de camper mag parkeren: verboden Westende terrein voor camperaars en de speeltuin van de Westendse politie om boetes uit te schrijven.

Daarnaast nog de zeer eenvoudige camping Greenpark camping in De Panne die weliswaar nog dichter bij de zee ligt. Ook hier best vooraf reserveren om zeker te zijn van een plaats.

Ingang van het Camperpark van Westende in het gelijknamige dorp (Middelkerke) ligt aan de achterzijde van de Camping Westende

Meer er meer zie je wel de grotere fabrikanten campers bouwen die lijken op een soort hybride buscamper. Ook Hymer komt met een speciale editie van zijn Hymer Free met de 540 Blue Evolution. Een mooi tweekleurige zwart-blauw concept dat menige camperaar over de streep moet trekken, ook met het nieuwe Fiat-multimediasysteem inclusief een 7-inch navigatiesysteem en de geïntegreerde isofix-autostoelbevestiging.

Ben je een slimme camperaar? Stuur me dan foto’s van de camperplaats die je bezoek (min. 5) met een perfecte beschrijving en verdien een gratis CLPLUS abonnement dat geldt tot eind 2021! – https://www.camperland.be/aanmelden-parking-of-camperplaats/

Corona – op triptocht?

Blijf echter de basisregels respecteren: hou 1,5 meter afstand, blijf in je eigen bubbel, masker dragen als de afstand niet kan verzekerd worden, vaak je handen wassen, …hou je aan de plaastelijke regels.

Lozen? Draag handschoenen wij het vastnemen van waterkranen, darmen, putdeksels, afvalcontainers en was je blote handen direct daarna alsnog met zeep.