Camperland nieuws 15-08-2020

Deze week heb ik weinig nieuwe motorhome modellen kunnen posten, niet door het (te) warme weer, maar vooral door het druk opstarten van een vervanger voor de Camperland Camper APP. En na een week van hard werken heb ik een eerste versie klaar, dewelke ik nog benoem als een testfase.

Een attente lezer maakt me er ook attent op dat een mobilhome geen camper is, en dat is correct: dat moet zijn een motorhome. De term mobilhome komt links en rechts nog op onze site voor, ik probeer dit zoveel mogelijk te vermijden en aan te passen.

De Challenger 250 VIP heeft een eigenzinnig ontwerp, een camper zonder een vast bed maar met een enorm ruime SmartLounge die kan worden omgevormd tot 2 volwaardige slaapplaatsen.  Een grote kast van 76 cm diep en 178 cm breed en en ruime garderobe – zie https://www.camperland.be/campers/campermerk/trigano/challenger/challenger-250-vip-2020-half-integraal-met-groot-salon-badkamer-en-grote-kleerkast/.

MALIBU – Bij de nieuwe modellen van buscampers lijkt een trend in de maak van modellen met als optie een extra (luxe) hefbed op het dak, goed voor twee extra slaapplaatsen. Er zijn nu reeds 4 merken die daarmee voor 2021 op de markt komen. De prijs van deze optie loopt op tot 5000 €, toch niet niks, al heeft je buscamper toch wel een meerwaarde met vier in plaats van twee slaapplaatsen.

Malibu VAN lanceert voor modeljaar 2021 het “First Class Two Rooms” concept voor zijn buscampers een volledig nieuw tweekamer concept – dit is volgens Malibu het nieuwe ruimtewonder onder de buscampers met een geïntegreerde kleedkamer. Onder het eenpersoonsbed aan de bestuurderszijde is bijvoorbeeld een ruime linnenkast voorzien.

LAIKA – komt men een nieuwe modellenserie Emblema  van 7,41 meter lengtegenaamd met o.a 3 nieuwe half-integraal modellen met 140 PK en standaard 2 (3) slaapplaatsen. Daarnaast komen er ook 3 nieuwe integraal Emblema modellen met standaard 4 slaapplaatsen. Dstandaarduitrusting van het Kosmo Emblema modelassortiment omvat een anti-condensaat wand voor de woonkamer en de achterslaapkamer, wandunits met interne planken, laden en manden met automatische soft-close en een kast met automatische verlichting – zie https://www.camperland.be/campers/campermerk/hymer-camper/laika/zes-nieuwe-laika-modellen-in-een-klap-voor-2021-kosmo-emblema-half-integralen-209-509-en-512-de-integralen-909-e-909-le-en-912-e/

Motorhome DATA en laadvermogen van +2000 campermodellen

Sinds 1/08 is het test project met de Camperland Camper APP stopgezet. Sinds 15/08 staat de motorhome & camper data gewoon on-line en zijn de 2027 modellen van 2020 on-line te raadplegen. Er zijn reeds selectielijsten beschikbaar waaronder de veel gevraagde data voor het netto laadvermogen van de modellen. Via de selectie van Blacklist = JA, zie je meteen een overzicht van de modellen met minder dan 400 kg netto laadvermogen.

Ben je CLPLUS abonnee dan heb je toegang tot de volledige datafiches met details. Verdere aanvullingen volgen later nog met fotomateriaal per model. Momenteel test ik nog een extra query modellen om nog sneller en makkelijker te filteren. Ook opgenomen zijn de 133 modellen uit 2019 die ook geen 400 kg netto laadvermogen halen en waarvan er heden soms nog modellen worden te koop aangeboden.
Zie https://www.camperland.be/camperland-motorhome-en-camper-data-voor-clplus/

 


CLPLUS abonneeshttps://www.camperland.be/camperaar-plus-leden/

  1. Sinds 1/08 is het test project met de Camperland Camper APP stopgezet. Sinds 15/08 staat de motorhome & camper data gewoon on-line en zijn de 2027 modellen van 2020 on-line te raadplegen – https://www.camperland.be/camperland-motorhome-en-camper-data-voor-clplus/
  2. Voor onze trouwe abonnees is er een update van de Technische pagina – hier kunnen zij een overzicht terugvinden van de meest voorkomende technische problemen en defecten in de motorhome koelkast, verwarming, pompen, gas-installatie. Je kan er zo’n 50-tal error codes in terugvinden. Het is een pagina die voortdurend in update is en wekelijks verder wordt aangevuld – zie https://www.camperland.be/aankooptips/wat-zijn-de-meest-voorkomende-mankementen-in-een-camper/

Kalenderhttps://www.camperland.be/kalender/

 


Ben je een slimme camperaar? Stuur me dan foto’s van de camperplaats die je bezoek (min. 5) met een perfecte beschrijving en verdien een gratis CLPLUS abonnement dat geldt tot eind 2021! – https://www.camperland.be/aanmelden-parking-of-camperplaats/


Corona – op triptocht?

De bubbel is verkleind naar maximaal 5 personen. Blijf echter de basisregels respecteren: hou 1,5 meter afstand, blijf in je eigen bubbel, masker dragen als de afstand niet kan verzekerd worden, vaak je handen wassen, …hou je aan de plaatselijke regels.

Lozen? Draag handschoenen wij het vastnemen van waterkranen, darmen, putdeksels, afvalcontainers en was je blote handen direct daarna alsnog met zeep.