Camperland nieuws 10-07-2020

Roger Vanhoo, de stichter van Vanomobil is op 97-jarige leeftijd overleden. Op reis naar Amerika raakte hij gefascineerd door alle motorhomes die er rondreden. We wensen de familie veel sterkte toe.

Stilaan komt het modeljaar 2021 op gang en kondigen fabrikanten hun nieuwe modellen aan voor volgend seizoen zoals de Bürstner Eliseo en Elegance of de Hymer B-Klasse MasterLine T 780. De face-to-face indeling blijft nog altijd populair.

Er worden nu dubbel zoveel campers verkocht dan normaal. Volgens viroloog Van Ranst is de camper dan ook het ideale vakantiebubbel middel …. De verkoop van tweedehandse campers is met 30 % gestegen.

Er zijn meer dan een half-miljoen camperaars in Europa waarvan 60.000 Belgen.

Wat wordt de tendens voor 2021? Zal er veel veranderen? De face-to-face indeling blijft nog altijd populair. Meer er meer zie je wel de grotere fabrikanten campers bouwen die lijken op een soort hybride buscamper. Ze zijn compact en smal. De grote merken willen zo een nieuw publiek kunnen aanspreken met een soort hybride buscamper zoals de Rapido C-serie voor 2021. C staat voor compact: niet breder dan 2,17 meter maar binnenin toch met aparte badkamer en volwaardige eenpersoonsbedden, net alsof je een half-integraal hebt. Deze serie komt later nog aan de beurt.

Ook Bürstner probeert al enige tijd een stuk van die markt in te palmen. De échte buscamper bouwers zoals Pössl, La Strada of Font-Vendôme staan daarom nog moeilijke tijden te wachten.

Stel, je hebt een budget van 650.000 €, welke motorhome zou je dan kiezen? Kijk eens bij nieuwe Morelo Grand Empirer met maar liefst 531 PK :)

Ben je een slimme camperaar? Stuur me dan foto’s van de camperplaats die je bezoek (min. 5) met een perfecte beschrijving en verdien een gratis CLPLUS abonnement dat geldt tot eind 2021! – https://www.camperland.be/aanmelden-parking-of-camperplaats/

Op triptocht?

Blijf echter de basisregels respecteren: 1,5 meter afstand houden, eigen bubbel van max. 10 personen, masker dragen als de afstand niet kan verzekerd worden, vaak je handen wassen, … alles is toegestaan, behalve wat expliciet is verboden.

Lozen? Draag handschoenen wij het vastnemen van waterkranen, darmen, putdeksels, afvalcontainers en was je handen direct daarna met zeep.