Camperland nieuws 07-08-2020

Staycation blijft populair, ook in het buitenland zoals in Duitsland waar het Duitse Wijninstituut 30 camperplaatsen heeft opgesomd in een PDF bestand in één van de 13 wijngebieden die Duitsland telt. Tevens kan je er een 85 km lange wijnroute volgen. Maar u zoekt het wellicht niet zover?

Vele Vlamingen met een camper vonden hen weg naar Wallonië. De campings zitten blijkbaar tot na 15 augustus goed vol. Zo ook is het moeilijk plaats te vinden op deze aantrekkelijke camperplaats aan de Route de La Roche in Houffalize. Ook vaak druk bezet is Camping Houtum hetwelk in de Antwerpse zone ligt en onder de avondklok valt maar toch 31 mooie camperplaatsen telt. Misschien iets om te noteren voor de COVID-19 perikelen?

Modeljaar 2020 – updates :

De Challenger 180 VIP kan je, zoals je kan verwachten van dit Franse merk, zowel in een Fiat als in een Ford versie verkrijgen, maar is alsnog met 5,99 meter een buitenbeentje met afmetingen van een buscamper maar een plattegrond van een half-integraal met een XXL badkamer en een 3de garagedeur. Dit alles vanaf 55.000 € en een laadvermogen van boven de 650 kg ! 

Modeljaar 2021.

Een constante verbetering en verbetering van de voertuigen is een van de belangrijkste doelstellingen van Laika. Een goed voorbeeld is de nieuwste generatie van het geoptimaliseerde modellengamma van de Kosmo buscamper serie Kosmo Campervan 5.4, 6.0 en 6.4 in modeljaar 2021. In de standaarduitrusting van de Low-Profiles, de Over-Cabs en de campers van het Kosmo modelgamma is een gloednieuwe cabinedeur geïnstalleerd.

Karmann nieuws

Vooreerst is er de Davis View, een buscamper uitvoering met bovenop het dak een extra hefdak en dus extra slaapplaatsen (hoogteslaper). In het hefbed is een zeer ruim venster voorzien zodat je bovenin kan genieten van een weids uitzicht. Als nieuw model voor 2021 is er de Davis 630 met standaard een aparte badkamer, typisch Karmann, de Davis serie is zowat de luxe uitvoering van de goedkopere Dexter serie. Bij dit model Davis 630 kiest Karmann voor een nieuwe plattegrond met ruimte om een bromfiets mee te nemen in een buscamper van 6,36 meter. Het concept is er een met een groot liftbed achterin.

Knaus en Weinsberg

Knaus pretendeert dan het niveau van hun CUV hefdak van een ongeziene kwaliteit en comfort getuigd door het ontwerpen met de nieuwste LFI-technologie. Ditzelfde te monteren hefbed op het dak wordt ook aangeboden op modellen van het zustermerk Weinsberg. Het hefbed kan gemonteerd worden op elke Knaus VAN tot 3500 kg. Het bed is compact gemaakt en heeft aërodynamische lijnen voor een optimaal rijgedrag. Bovenin aan de voorzijde zit nog een extra dakvenstertje dat je kan uitbreiden (optie) met een tweede dakvenster aan de achterzijde. Tenslotte kan je het hefdak zelfs tegen meerprijs laten voorzien van een airconditioning op het dak.


CLPLUS abonneeshttps://www.camperland.be/camperaar-plus-leden/

  1. De Camperland APP (testfase) is niet meer beschikbaar sinds 01/08. Binnen enkele weken zal alle data informatie van de 2100 modellen anno 2020 on-line beschikbaar zijn, exclusief voor onze CLPLUS abonnees. Het project van de app wordt stop gezet.
  2. Voor onze trouwe abonnees is er een update van de Technische pagina – hier kunnen zij een overzicht terugvinden van de meest voorkomende technische problemen en defecten in de motorhome koelkast, verwarming, pompen, gas-installatie. Je kan er zo’n 50-tal error codes in terugvinden. Het is een pagina die voortdurend in update is en wekelijks verder wordt aangevuld – zie https://www.camperland.be/aankooptips/wat-zijn-de-meest-voorkomende-mankementen-in-een-camper/

Kalenderhttps://www.camperland.be/kalender/

 


Ben je een slimme camperaar? Stuur me dan foto’s van de camperplaats die je bezoek (min. 5) met een perfecte beschrijving en verdien een gratis CLPLUS abonnement dat geldt tot eind 2021! – https://www.camperland.be/aanmelden-parking-of-camperplaats/


Corona – op triptocht?

De bubbel is verkleind naar maximaal 5 personen. Blijf echter de basisregels respecteren: hou 1,5 meter afstand, blijf in je eigen bubbel, masker dragen als de afstand niet kan verzekerd worden, vaak je handen wassen, …hou je aan de plaatselijke regels.

Lozen? Draag handschoenen wij het vastnemen van waterkranen, darmen, putdeksels, afvalcontainers en was je blote handen direct daarna alsnog met zeep.