Camper vrienden op Facebook, camperminnende Facebook groepen

Camperminnende Facebook groepen

Op Facebook kun je een heel pak Nederlandstalige groepen vinden die zijn speciaal zijn opgericht voor de camper-liefhebbende eigenaars. Naast info over parkings kun je er technische vragen stellen of nuttige info over tarieven en openingstijden. Problemen en vragen om parkings te vinden of vragen over regelgeving van het land waar je dit jaar doorheen zal trekken.

Alle groepen zijn besloten groepen. Om lid te kunnen worden dient men altijd eerst een verzoek tot lidmaatschap in te dienen.

Voordelen:

  • leuke weetjes
  • gelijk gezinden kunnen ideeën uitwisselen
  • makkelijk in gebruik
  • snelle uitwisseling van ideeën
  • veel reacties op één probleem

Nadelen:

  • soms gebrek aan structuur
  • antwoorden wijken af van de gestelde vraag
  • beheerders moeten vaak gebruikers met scheldwoorden blokkeren
  • soms speciale mentaliteit

Een overzicht van enkele groepen (2018):

Campervrienden vinden elkaar in groepen op Facebook, Camper vrienden op Facebook, camperminnende Facebook groepen (post)
Groep
leden
aard

4.610 leden

besloten

2.353 leden

besloten

8.676 leden

besloten

575 leden

besloten

13.093 leden

besloten

7.431 leden

besloten

18.792 leden

besloten

14.568 leden

besloten

14.882 leden

besloten

3.822 leden

besloten

5.438 leden

besloten

300 leden

openbaar

1.027 leden

besloten

6.218 leden

besloten

3.252 leden

besloten

11.564 leden

besloten

1.256 leden

besloten

557 leden

besloten

1.697 leden

besloten

6.457 leden

besloten

502 leden

besloten

314 leden

besloten

281 leden

besloten

503 leden

besloten

1.184 leden

besloten

1.685 leden

besloten

4.659 leden

besloten

786 leden

besloten

1.015 leden

besloten

839 leden

besloten

4.193 leden

besloten

2.560 leden

besloten

5.612 leden

besloten

312 leden

besloten

ledenaantallen op 27.04.2018

Facebook groep Vlaamse Mobilhomevrienden
Logo Vlaamse Mobilhomevrienden

Bij de groep Favorieten camperplaatsen 2.0 kunnen parkings geplaatst worden zonder code taaltjes of speciale voorwaarden. Het is voor je medeleden natuurlijke gemakkelijker als er eventueel een foto en de gps coördinaten erbij geplaatst worden.  Via de facebook zoekfunctie kan je dan een parking gaan opzoeken.

Deze groep “Overnachten met je camper”,  is speciaal voor mensen die met de mobilhome/camper reizen. Je kunt er tips vinden over overnachtingsplaatsen e.d.m.  Aan het ledenaantal kunnen we afleiden dat dit nog altijd een prangende vraag is voor de rondtrekkende camperaar.

Camperclub Benelux staat onder het beheer van  Martin Slingenberg (www.camperlanden.eu). Deze groep is bedoeld voor alle camperaars. Eigenaars, liefhebbers,… Of je nu een Ford, Fiat, VW of een Mercedes hebt, het maakt niet uit. De leden delen er hun  camperfoto’s met soms wat extra info. Ze vertellen elkaar wat hun lievelingstrip is (of was), en laten de andere groepsleden meegenieten van de mooiste camperplaatsen.

“Home is where you park it” is de slogan van de Facebook groep van camperclub Skeller (www.skeller.nl),  actief in België en Nederland: “ons camperclub is van ons allemaal” en telt meer dan dertien duizend leden! De groep is uitsluitend voor voorbehouden voor camperaars. Caravan bezitters kunnen er niet terecht. Camper gerelateerde bedrijven kunnen eveneens toegelaten worden als lid, het promoten van hun bedrijf is echter niet toegestaan.

De Camperclub groep is geen marktplaats voor het vragen of te koop aanbieden van goederen en/of diensten, dus dit wordt ook niet toegestaan.

Camperfriends.be is vooral een Facebook groep over reizen. Deze groep probeert mensen met eenzelfde manier van reizen dichter bij elkaar te krijgen. Dit door in de groep activiteiten en ervaringen met elkaar te delen.

Kampeertips & Oplossingen is bedoeld om kampeer TIPS en ervaringen te delen, en of kampeer problemen op te lossen. In deze grote groep is veel info te vinden m.b.t. campingtips, reparatie en onderhoud, caravansloperij en voor tweedehands onderdelen. Met een beetje handigheid kun je er ook zelf oplossingen zoeken die in een winkel niet verkrijgbaar zijn. Vanaf 1 juli 2015 werd het niet meer toegestaan om particulieren verkoop-advertenties in deze groep te plaatsen.

Vlamingen in Spanje is een groep voor Vlamingen in Spanje die nuttige informatie, leuke weetjes, lekkere gerechtjes enz willen delen. Men vraagt vooral naar die berichten die toch een meerwaarde hebben voor alle leden die meer willen weten over Spanje.
De voertaal is enkel en alleen Nederlands en ook Spaans.

Commerciële boodschappen, verhuur en verkoop en diversen worden 1 maal per week toegelaten (enkel op woensdag) en 1 bericht per lid, zolang deze niet de overhand nemen. De beheerder houdt zich het recht voor om hier volledig autonoom over te beslissen, ook indien hij vind dat er een over aanbod is van bepaalde advertentie.

Camper Praat & Treffens staat onder leiding van Inge Schemmekes en is dit gewoon een gezellige groep van camperaars of mensen die dit willen worden. Je kunt er vragen stellen over camper gerelateerde zaken. Vermelden van voor de leden interessante camperplaatsen of campings en routes. Plaatsen van camper gerelateerde afbeeldingen of film materiaal. 

Mensen laten zich door beledigend gedrag wegjagen, daarom namen de beheerders op 8 februari 2018 het besluit veel strenger te gaan optreden: alle topics die geplaatst worden om zinloze discussies uit te lokken worden verwijderd.

In deze groep ‘Campertechniek” onder leiding van Jit Tie, wil men het, zoals de naam het zegt, het ALLEEN hebben of de technische aspecten. Alle andere onderwerpen worden eruit verwijderd.

Camperclub zonder klagers, onder beheer van Richard van Boxtel,  is bedoeld om positieve ervaringen met anderen te delen. Kampeerplaatsen, campings, CP’s terrasjes en zo verder. Plekken waar je dus geweest bent. Er wordt gevraag om er foto’s en filmpjes bij te plaatsen. De groep is geen vraagbaak in de ruimste zin van het woord. Overige (andere) onderwerpen horen in deze groep niet thuis en worden dus verwijderd. Reclame voor andere groepen is ook niet toegestaan.

Een groep uitsluitend met leden die in het bezit zijn van een camper van het merk MCLouis.

Beheerders Roger Van der Meulen en Nicole Dierckx.

Kampeerplezier op de boerencamping is een facebook groep onder het beheer van Ronald Dekker en Miranda Dekker-Hendriks. Dit is een groep voor iedereen die van kamperen houd. Je kan er alles delen met andere leden over campings, kampeerervaringen, kampeervoorbereidingen en zo verder, zolang het maar met kamperen te maken heeft. 

Campers onder elkaar ! is een échte koop- en verkoop groep. Maar je kunt er ook terecht voor nieuws over campers, een mooie plaats, camperplaatsen en vakantiefoto’s. Kortom alles wat met campers te maken heeft.

Voor de verkoop van artikelen die geplaatst worden moet eerst toestemming aan de beheerder gevraagd worden.

Camperland op Facebook

Camperland op Twitter

Een reactie achterlaten