Megasat Caravanman Kompakt satellietschotel komt met verbeterde versie 2 op CMT beurs van Stuttgart 2020

Megasat satelliet en schotels logo

Op de CMT van Stuttgart 2020 ( in hal 7, stand E35) presenteert de firma Megasat voor satelliettechnologie en accessoires de Caravanman Kompakt 2, die nu beschikbaar is in een verbeterde versie. Het platte ontwerp van slechts 17 centimeter in de ingeklapte toestand, en de compacte afmetingen maken de Caravanman Kompakt 2 een populaire metgezel voor bezitters van hogere motorhomevoertuigen, die slechts een klein montageoppervlak hebben. En het kleine draaibereik van slechts 77 centimeter zorgt ervoor dat de antenne voldoende ruimte vindt op bijna alle camperdaken. De Caravanman Kompakt 2  (Duits) of Caravanman Compact 2 (Nederlands) is beschikbaar in enkele en dubbele versies en zal beschikbaar zijn vanaf dealers in januari 2020.

Het Caravanman model dateert reeds van 2015. Met deze update Kompakt 2 zijn de afmetingen nog compacter en het ontvangstvermogen nog verbetert. De naam laat het misschien niet vermoeden maar deze satelliet schotel is wel degelijk geschikt voor campers en motorhomes.

Megasat Caravanman Compact voor campers en motorhomes
Caravanman Kompakt 2 met verbeterde mechanica en optionele mobiele applicatie

Nieuw: met de afzonderlijk verkrijgbare Megasat mobiele kit wordt de antenne een veelzijdige mobiele metgezel. Dit is met name voordelig wanneer de camper vaak onder schaduwrijke bomen parkeert, die vervolgens het onbelemmerde zicht op de satelliet belemmeren. De mobiele set bestaat uit vier stevige aluminium poten en een montageplaat die eenvoudig onder de bodemplaat van de Caravanman Kompakt 2 wordt geschroefd. Aan de onderkant van de voeten zorgt een dikke rubberen coating voor een veilige stand op gladde oppervlakken.

De herziene Caravanman Kompakt 2 wordt geleverd met nieuwe, verbeterde mechanica en een iets ander ontwerp. Wat overblijft is Megasat’s voorbeeldige, ongecompliceerde bediening. Het is voldoende om via coaxkabel op de besturingseenheid aan te sluiten voor voeding en bediening van de antenne. Met een druk op de knop vindt de Caravanman Kompakt 2 automatisch een van de tien in de fabriek geprogrammeerde satellieten. Ondanks de relatief kleine antennespiegel is de ontvangstkracht uitstekend in bijna heel Europa. De Caravanman Kompakt 2 is beschikbaar in enkele en dubbele versies en zal beschikbaar zijn voor dealers in januari 2020.

De prijzen zijn op 1.199, – of 1.299, – Euro (01/2020).

Overigens past de mobiele kit voor de Caravanman Kompakt 2 ook op de Traveller-Man 2 en is verkrijgbaar voor € 99,90.

Bronnen:

Megasat website – https://www.megasat.tv/caravanman-kompakt-2-hohe-empfangsleistung-kompakte-masse/

Onder andere CMT Stuttgary persmateriaal – https://www.messe-stuttgart.de/cmt/en/journalists/press-material/neuheiten-und-weltpremieren-auf-der-cmt-2/

Bewerking Rudi Van Overloop, voor Camperland.be

Geef jouw beoordeling
1
2
3
4
5
Verstuur
     
Cancel

Voeg jouw beoordeling toe

Uw menig over Megasat Caravanman Kompakt producten
Gemiddelde waarde:  
 0 beoordelingen