Aqua Kem Green Concentrated uitgeroepen tot beste milieuvriendelijke toiletvloeistof

Ik mag ervan op aankunnen, de camperaar is een reiziger die bewust met zijn omgeving en milieu omgaat. Niet in het minst omdat hij elke dag in de camper bewust wordt gehouden op zoek naar vers water, gas voor de verwarming en een plaats om toiletafval te deponeren. Dit laatste, het chemisch toilet, is soms een bron van vieze geurtjes.

Het Thetford product Aqua Kem Green Concentrated werd laatst in februari uitgeroepen tot beste milieuvriendelijke toiletvloeistof door het Duitse vakblad ‘Reisemobil International’ die verschillende toiletvloeistoffen van verschillende merken testten. Let op, het gaat om het geconcentreerde product van de Aqua Kem Green. Deze geconcentreerde producten zijn lichter in gewicht en besparen ook ruimte. Gewicht en ruimte zijn al jarenlang een relevant thema bij camperaars. Belangrijke elementen in deze test waren de geuronderdrukking, het legen van de cassette en de doseermethode.

Aqua Kem Green Concentrated is bekroond omdat het echt goed werkt, na vier dagen waren er geen onaangename geuren te bespeuren. Bovendien is de vloeistof erg gemakkelijk te doseren. Een andere toegevoegde waarde is dat met Aqua Kem Green Concentrated de inhoud van de afvaltank veilig kan worden geleegd in een septic tank. Moeten we nu nog spreken over een chemisch toilet of eerder van het groene toilet? Let ook op: in sommige landen is het gebruik van de groene, biologische versie ook verplicht!

De 800 gram wegende fles van 750 ml is nu kleiner en lichter, maar je kan er wel net zo lang mee doen. Er zitten evenveel doseringen (nl. 10) in een kleine fles Concentrated als in de grote reguliere fles van 2 kg met 1,5 liter inhoud.

Prijs:

Aqua Kem Green Concentrated 750 ml +/- 12 € (12/2019) of 1,2 € per verbruik.

Aqua Kem Green 1,5 liter – 22 €

Aqua Kem Green werkt drie tot vier dagen bij gemiddeld gebruik, de periode dat de toilettank meestal ook vol is en moet geledigd worden. Het product blijft vloeibaar tot -20°C. Ook na bevriezing en ontdooiing behoudt het product zijn werking. Dit product is vooral geschikt wanneer de afvaltank wordt geleegd in septictanks op camperparken, kampeerterreinen, campings e.a.

Zie ook:

Waarom geconcentreerde producten – https://thetford-europe.com/nl/nl/waarom-zie-je-steeds-meer-geconcentreerde-producten-op-de-markt

Download de Theford toilet producten catalogus – https://www.thetford-europe.com/api/v1/DocumentTranslation/706/ContentDownload

Bronnen

https://www.thetford-europe.com/be/nl/producten/toiletverzorgingsproducten/afvaltank-producten/aqua-kemr-green-concentrated

Bewerking Rudi Van Overloop voor Camperland.be

Geef jouw beoordeling
1
2
3
4
5
Verstuur
     
Cancel

Voeg jouw beoordeling toe

Uw mening over Aqua Kem Green Concentrated?
Gemiddelde waarde:  
 0 beoordelingen