YouFlanders App – Toerisme Vlaanderen – Zin in een activiteit in Vlaanderen, maar wil je de massa vermijden?

YouFlanders App – Toerisme Vlaanderen – Zin in een activiteit in Vlaanderen, maar wil je de massa vermijden?

Toerisme Vlaanderen heeft een nieuwe applicatie APP op de markt gebracht naar aanleiding van de coronacrisis covid-19: de YouFlanders APP. Wil je een bepaalde activiteit doen in Vlaanderen dan kan je met de APP zien hoe druk (of té druk) het er is en een andere activiteit op je programma zetten. Goed gevonden maar verwacht als camperaar niet een tool op maat voor de camperaar: je kan er bijvoorbeeld niet de drukte van camperplaatsen mee zien.

De YouFlanders Applicatie lijkt sterk op een vorige APP van Toerisme Vlaanderen: je kan zoeken op attracties, dierenparken, excursies, gegidste rondleidingen, speelgelegenheden, museums, sportactiviteiten, boten en rondvaarten, begraafplaatsen, bouwwerken, bossen en parken, monumenten en logies zoals hotels en B&B’s. De fiets- en wandelroutes worden toegevoegd vanaf 8 juli 2020. Extra is er nu de druktemeter bijgekomen en welke veiligheidsmaatregelen er van kracht zijn.

Tevens is er een handige directe zoekfunctie naar rustige plaatsen in de buurt waar je zich bevindt. Dus dat kan je dan wel als camperaar gebruiken. Je kan zien wat er in de buurt te zien en te doen is, en hoe druk het er is.

De App is gratis te downloaden en te installeren. Toch jammer van de Engelse naam YouFlanders … voor een Vlaamse APP van een Vlaamse overheid, waarom toch?

Hoe werkt het in het kort?

    • Check voor je vertrekt en vind een rustige bestemming
    • Ben je op je bestemming? Laat ook anderen weten of het hier druk is
    • Bekijk vervolgens eenvoudig welke maatregelen van kracht zijn
    • Ben je zelf een uitbater dan kan je jouw bezoekers in een wip informeren om de drukte te vermijden.

Voor meer info, ga naar https://toerismevlaanderen.be/nl

Waarom is YouFlanders er gekomen?

Tijdens de lockdown van de coronacrisis heeft Toerisme Vlaanderen de toeristische sector uitgenodigd om ideeën en suggesties in te sturen voor de herlancering van het toerisme. Van de 300 inzendingen kwam het veilig aanbieden van de Vlaamse toeristische troeven het vaakst aan bod.

CLPLUS is een GRATIS geregistreerde status waarbij u toegang hebt tot ALLE data van Camperland.be waaronder de fel begeerde ZOEKFUNCTIES in de camper databases waarin u o.a. een motorhome kunt zoeken op meer dan 30 criteria om tot de juiste aankoop te komen https://www.camperland.be/clplus-worden/

 

Verder blijkt uit een recente bevraging van Toerisme Vlaanderen rond ‘Reisintenties van de Belgen’ dat 1 op 3 kiest voor een vakantie in eigen land. 41% van de Belgen is door de lock-down de eigen streek en omgeving meer gaan ontdekken en appreciëren. 34% wil in de toekomst vaker met vakantie in eigen land. En 80% zegt dat ze druk bevolkte plaatsen liever links laten liggen.

De coronasituatie maakt dat bezoekers bewust moeten kunnen kiezen voor een toeristische plek die niet te druk is en de juiste veiligheidsmaatregelen toepast. YouFlanders speelt in op die vraag en motiveert bezoekers om op het juiste moment jouw toeristisch aanbod te bezoeken.

Bronnen –  met dank aan Toerisme Vlaanderen – https://toerismevlaanderen.be/nl

© Publicatie copyright Camperland.be 2020, alle rechten voorbehouden.

Loading

Een reactie achterlaten