Chausson laat je kiezen voor één of tweepersoons zitbank?

Chausson kwam met zijn half-integraal model 620 in 2016 uit met een bijzondere nieuwe indeling. Tot op dat moment waren we gewoon dat de zitbank in de living met zijn leuning tegen de keuken was aangebouwd. Met meestal links en rechts aan de vensters een tweepersoons zitbank.

In de Chausson 620 werden de 2-persoonszitbanken aan de ramen herleid tot een 1-persoonszitbank.  De midden zitbank leunt niet meer aan tegen het keukenblok maar staat als het ware los ervan, centraal in de leefruimte ingepland. De tafel is elektrisch verstelbaar, goed gezien! Later zie je dat dit idee ook wordt overgenomen door andere camperbouwers.

Voordeel 1

Ruimtebesparend

Voordeel 2

Optisch bedrog, groter gevoel van ruimte

VOORdeel 3

Meer personen meenemen

Nadeel 1

Deze indeling zegt je niets

Chausson 620 interieur living
Foto living in Chausson 620
Chausson 620 bovendoorsnede met hemelbed
Bovenaanzicht living in Chausson 620

Maar waarom? Waarom kiezen voor een één persoons zitbank?

Door deze indeling krijg je een groter ruimte gevoel. Je kunt rond de zitbank heen manoeuvreren. Met deze indeling mag je nog altijd 4 tot 5 personen vervoeren.

Tegen het raam heb zie je duidelijk de verkleinde 1-persoonszitbank en de ruimte die daardoor ontstaat rond de centrale zitbank.

Door deze inplanting in de Chausson 620 lijkt de leefruimte veel groter dan in andere campers. Aangezien dit model onder de 7 meter (6,96 meter) blijft heeft de constructeur ruimtebesparende oplossingen moeten zoeken: zowel het éénpersoonsbed bed als de badkamer zijn dwars geplaatst.

Voor extra slaapruimte is er het elektrische tweepersoonshefbed van 2 meter op 1 meter 40, te herkennen op de foto met de stippellijnen. Dit laat je zakken tot boven de eettafel. Het nadeel is dat je links en rechts van je hefbed geen steunen zijn en je makkelijk uit je bed kan rollen, opletten dus met kleinere kinderen !

In totaal is er slaapgelegenheid voor 3 tot 4 personen. 

De 620 is/was in 2 modellen verkrijgbaar: Welcome of Flash, beiden met verschillende uitvoeringen. Je heb keuze uit motoren van Fiat of  Ford. Je geniet een waterdichtheidsgarantie van 7 jaar. 

Positief

  1. een groter ruimtelijk gevoel
  2. je kan rond de zitbank manoeuvreren
  3. je kan nog altijd 4-5 personen meenemen
  4. meer ruimte rond de centrale zitbank
  • andere toegevingen op ruimte: badkamer is dwars geplaatst
  • geen steunen aan het hefbed, gevaarlijk om uit het bed te rollen
  • (extra kosten door extra hefbed)

Een reactie achterlaten