Dethleffs Pulse I 7051 DBM wint titel Camper van het Jaar 2019 tot 75.000€ op Mobicar 2018

Op de campingbeurs Mobicar, die plaatsvond van 11 tot 15 oktober 2018 in Brussel, werd de Duitse Dethleffs Pulse I 7051 DBM verkozen tot Camper van het jaar 2019 in de categorie tot 75.000 €. De winnaars werden gekozen door de beursbezoekers die de campervoertuigen konden vergelijken uit een keuzelijst van 18 modellen. De Dethleffs Pulse werd voordien ook al in verschillende vakbladen min of meer bejubeld zoals in Promobil. Camperland zoekt voor u uit waarom.

Basisprijs: vanaf 60.990 € 

Dethleffs Pulse T 7051 DBM met zeer eigen afgeronde stijl @Salon van Dusseldorf 2019
Dethleffs Pulse T 7051 DBM met zeer eigen afgeronde stijl @Salon van Dusseldorf 2019

Dethleffs Pulse luidt tijdperk in van een nieuw design

Bij Dethleffs wilden ze in 2019 met echt iets nieuws komen. Meer dan 18 maanden lang werd er gebrainstormd over deze nieuwe designcamper die Pulse zou gaan heten. Het nieuwe ontwerp zou verder toegepast worden in alle toekomstige integraal en semi-integraal modellen.

Deze Pulse heeft ook een nieuwe, sierlijke, duidelijke en vloeiende lijn die loopt van de nieuwe aerodynamische voorkant van de T- en I-modellen tot aan de afgeronde, ingetrokken achterkant. Zowel de voor- als de achterkant werden grondig vernieuwd. De voorkant met een mooi geïntegreerde T-kap valt in het oog naast de nieuwe ingeklapte achterzijde vormgeving. Standaard uitvoering in wit, zilver of zwart of met andere extra pakketten zoals het GT-pakket zijn ook nog mogelijk.

Dethleffs Pulse GT Black I 7051 DBM
Dethleffs Pulse GT Black I 7051 DBM - vooraanzicht

Binnenkant

Dethleffs Pulse T 7051 EB
Dethleffs Pulse T 7051 EB

Binnenin werd bijzondere aandacht besteed aan mooie, elegante overgangen en rechte lijnen die je een duidelijk en rustig gevoel zouden moeten geven. Er werd minder hout in het decor gebruikt en meer natuurlijke tinten van grijs en beige. Dit geeft het interieur een vriendelijk karakter en geeft je een ontspannen gevoel. Het ruimtegevoel werd vergroot door de vernieuwde dakarchitectuur die naar de bodem is teruggetrokken en nog steeds veel opbergruimte blijft bieden. Nieuw zijn ook de Maxi-Flex dakluikflappen met een zacht openingsmechanisme. De bodem werd omgetoverd in een comfortvloer met IsoProtect, een vloer die volledig egaal is en waar je nooit kan struikelen als je van de woonkamer naar de keuken loopt.

De modellen met een tweepersoonsbed kunnen in hoogte worden aangepast voor meer opslagruimte. De tweepersoonsbedden hebben een comfortabele breedte van 160 cm. De eenpersoonsbedden zijn beschikbaar in twee hoogtes. Alle modellen hebben een L-vormige zithoek voor gezellige avonden.

Alle modellen zijn te bestellen met een extra Gran Turismo pakket dat een verscheidenheid aan optionele extra’s en designelementen biedt die de camper nog comfortabeler en chiquer maken.

De sportieve versie Dethleffs Pulse GT heeft o.a. een lederen stuurwiel en chique aluminium omlijstingen. Daar moet je wel 7.499 € extra voor neertellen.

Dethleffs Pulse GT Silver I 7051 DBL
Dethleffs Pulse GT Silver I 7051 DBL
Dethleffs Pulse T 7051 EB
Dethleffs Pulse T 7051 EB
Dethleffs Pulse GT Silver I 7051 DBL
Dethleffs Pulse GT Silver I 7051 DBL - Licht heeft veel invloed op ons welzijn en onze stemming
Dethleffs Pulse T 7051 EB
Dethleffs Pulse T 7051 EB
Dethleffs Pulse T 7051 DBM (half-integraal) vooraanzicht @Salon van Dusseldorf 2019
Dethleffs Pulse T 7051 DBM (half-integraal) vooraanzicht @Salon van Dusseldorf 2019
Dethleffs Pulse GT Silver T 7051 EB
Dethleffs Pulse GT Silver T 7051 EB - De keuken is ruim met een 3-pits gasfornuis en een enorme grote koelkast van 190 liter
Dethleffs Pulse GT Black T 7051 DBM
Dethleffs Pulse GT Black T 7051 DBM - De douche is indirect verlicht met een stahoogte van 197 cm en wordt gescheiden door een roosterdeur

Licht interieur doet beter slapen

Er werd veel aandacht besteed aan het licht en samengewerkt met het bedrijf Allgau en lichtexpert Gabriele Allendorf. Licht heeft veel invloed op ons welzijn en onze stemming. Het licht bestuurt het bioritme en heeft een aantoonbaar effect op de slaapkwaliteit. Een daardoor goede slaap heeft een effect op het gevoel van een geweldige vakantie.

“Harmonieuze lichtcompositie geeft mensen de nodige balans van waaruit ze energie en voldoening en nieuwe kracht kunnen putten”, aldus Allendorf. Normaal gesproken fungeert het licht in het camper slechts als een hulpmiddel voor oriëntatie en veiligheid, of het heeft functionele doeleinden. Bij de Detheffs Pulse gingen ze echter ook holistisch in op licht als sfeerbarometer, balansdrager en gezondheidsfactor.

Het resultaat is een uniek verlichtingsconcept, dat bestaat uit vier horizontale verlichtingsniveaus in het voertuig. Elk van deze niveaus zal een specifieke rol spelen bij het vervullen van de functionaliteit, het welzijn, de stemming en de sfeer, en harmoniseert op harmonieuze wijze het algehele concept. Deze buitengewone lichtcompositie “Light Moments” is optioneel verkrijgbaar voor de Pulse voor de prijs van 1.199 euro.

De douche is indirect verlicht met een stahoogte van 197 cm en wordt gescheiden door een roosterdeur. Er is een metalen beugel voorzien om natte handdoeken te drogen. Er is gedacht aan een houder voor zeep, toiletpapier en een beker. De zgn.  grote spiegel is eerder klein en smal. In de hangkasten zijn er ruime opberg mogelijkheden.

De keuken is ruim met een 3-pits gasfornuis en een enorme grote koelkast van 190 liter maar er is weinig werkruimte voorzien. Keukengerei kan in een kast en 3 voorziene laden.

Dethleffs Pulse GT Black T 7051 EB - veel aandacht voor de buitengewone lichtcomposite "Light Moments"
Dethleffs Pulse GT Black T 7051 EB - veel aandacht voor de buitengewone lichtcomposite "Light Moments"
Dethleffs Pulse GT Black I 7051 DBM
Dethleffs Pulse GT Black I 7051 DBM - Het licht bestuurt het bioritme en heeft een aantoonbaar effect op de slaapkwaliteit

Versies

Dethleffs Pulse is verkrijgbaar in twee verschillende modellen, T of I voor halfintegraal en integraal modellen en in zes verschillende versies met Queens bedden of (twee) aparte bedden en met verschillende lengten. Alle bedden hebben een lattenbodem met een goede matras op schotelveren die wel maar 8 cm dik is.

Enkel de T-modellen kunnen als optie een hefbed kiezen, bij de integraal modellen is het hefbed standaard ingebouwd. Het hefbed is niet superruim 195 cm lang en 150 cm breed maar goed voor 2 personen. Enkel bij de integraal modellen kunt u kiezen voor een zitgroep waar vijf personen in kunnen genieten.

Cockpit

Standaard is de Pulse uitgerust met een 130 PK sterk Fiat motor die voldoet aan de nieuwste Euro-6 normen. De bestuurderszetel met armleuningen is in de hoogte en hoek verstelbaar. Zowel de bestuurders- als passagiersstoel zijn draaibaar.

Technische gegevens

  • Verstelbare buitenspiegels met blinde hoek en geïntegreerde richtingaanwijzer
  • 3e remlicht
  • geïntegreerde achterlichten met LED-band
  • achterspoiler Lifetime Smart
  • hand geschakelde versnellingen
  • automaat verkrijgbaar – tegen een meerkost van +/- 2000 €
  • maximum snelheden rondom 126 – 130 km/uur
  • Gemiddeld verbruik 13,7 liter/100 km
  • Weinig windgeruis tijden het rijden

Standaard worden de modellen geleverd met de Fiat Ducato 2.3 Multijet 130 pk (96 kW). Deze motor moet toch wel hard werken wat blijkt uit het gemiddeld verbruik. Bij het versnellen is de motor uitdrukkelijk aanwezig en hoorbaar. Misschien kies je daarom beter voor de 150 PK sterke versie. De gemiddelde remafstand bedraagt 47 meter.

Het Dethleffs concept beschermd het dak met sterke GRP panelen en de bodemplaat is speciaal beschermd. Niet alles is houtvrij uitgevoerd zoals bij de Advantage modellen met enkel XPS-schuim met PU-versterkingen. Dit is toch een stap achteruit met het oog op langdurige waterdichtheid en lange levensduur!

Typisch voor Dethleffs is de mogelijkheid om voor een laag frame te kiezen. De voordelen van het lager chassis: het lage zwaartepunt van de camper verbetert de rijeigenschappen. Een camper die lager heeft meestal een gunstiger brandstofverbruik. Op lagere chassis kunnen dubbele vloerconstructies worden gerealiseerd.

De garagedeuren aan de achterzijde kunnen praktisch met één hand worden geopend. De instapdeur van de woonkamer is 70 cm breed gemaakt.

Dethleffs Pulse GT Black T 7051 EB
Dethleffs Pulse GT Black T 7051 EB - zijaanzicht
Dethleffs Pulse T 6651
Dethleffs Pulse T 6651 vooraanzicht

Veiligheidscomponenten

  • ABS
  • ESP
  • ASR
  • Hill Holder
  • Hill Descent Control 
Dethleffs Pulse GT Black I 7051 DBM
Dethleffs Pulse GT Black I 7051 DBM - achteraan zicht

Laadvermogen

De toelaatbare totale massa is lager dan 3,5 ton voor alle Pulse-modellen, ondanks een licentie voor 4 passagiers. En dit zonder grote reservevoorraden op te offeren. Dit betekent dat alle Pulse-modellen met rijbewijs van klasse B comfortabel met vier personen kunnen reizen, alle benodigde uitrustingsopties en met voldoende persoonlijke bagage. Dit zou de Dethleffs Pulse een speciale positie op de markt moeten geven.

Achterste garage

De maximale lifthoogte van de garage is 1.12 meter, dit moet kunnen om een fiets binnen te duwen. Er zijn twee garagedeuren met bediening met één hand, achter neerlaten (150 kg oppervlaktebelasting). De garage is verwarmd, voorzien van  sjorbanden, en verlicht. Er is één 230 V stopcontact voorzien, om bijvoorbeeld een ingeladen elektrische fiets op te laden.

Nog meer technische gegevens

  • Verswatertank 115 liter
  • Vuil watertank 90 liter
  • Chemisch toilet 18 liter
  • Gasflessen 2 x 11 liter
  • Leefbatterij AGM type 95 Ah
  • Wielbasis 380 cm tot 404 cm
  • Aanhangwagen ongeremd tot 750 kg
  • Aanhangwagen geremd tot 2.000 kg
  • Verwarming Truma Combi 6
  • Koelkast 142 liter met 15 liter groot vriesvak
  • Stopcontact 12 volt: 1
  • Stopcontacten 230 volt: 7
  • Vloerdikte 49 mm, zijwanddikte 34 mm, dakdikte 35 mm
  • Led-verlichting in gans de camper
  • Badkamer met grote spiegels, beker en toiletrolhouder
  • AirPlus dakventilator achterventilatie om condensatie te voorkomen

Dethleffs is een onderdeel van de Erwin Hymer Group. De Hymer groep verkocht in 2017-18 meer dan 62.000 campervoertuigen, goed voor een omzet van 2.5 miljard.

Conclusies

Uitstekend

- Buitengewoon en uniek lichtconcept "Light Moments" met elk een niveau dat een specifieke rol speelt bij de functionaliteit, het welzijn, de stemming en de sfeer. Alles is op harmonieuze wijze in het algehele concept verwerkt, en dit op wetenschappelijke basis.
- Grote ijskast
- Groot laadvermogen, standaard uit te breiden bij aankoop naar rijbewijs C

Minder goed

- Niet alles is houtvrij uitgevoerd zoals bij de Dethleffs Advantage modellen waar enkel gebruikt gemaakt wordt van XPS-schuim met PU-versterkingen, en zonder hout in de constructie-onderdelen.
- Motor 130 pk komt iets tekort
- Light moments concept is niet standaard en kost 1199 € extra

Dethleffs Just Go T 7055 EBL - 2023 - Semi-integraal - Ford 155 pk - enkele bedden - L 7.36 m | 5 | (CAMPER DATA 2023

Dethleffs Vans, minivans en motorhomes

3.6
Waterdichtheidsgaranties 3.0
Beoordeling Camperland 4.2

Beter

 • Duitse kwaliteit
 • Ruim # modellenaanbod
 • Goede beladingscijfers
 • Ook luxe modellen
 • # keuze modellen
 • # keuze merken motoren
 • Innovatief merk

Minder

 • Niet alle modellen 100% houtvrij
 • 6 jaar op waterdichtheid
 • Kleine mankementen die je niet verwacht

LifeTime Plus = 100 % houtvrij met verbeterde celstructuur maar dit geldt niet voor alle modellen. Er zijn 2 constructie reeksen met verschil in kwaliteit: kies bij voorkeur voor de LIFETIME PLUS modellen met een 100 % houtvrije constructie. Hagelbestendig dak.

  • Globetrail camper vans = ook 6 jaar op waterdichtheid
  • Just 90: wanden en dak 35 mm, bodemplaat 49 mm dikte
  • Trend: 100% houtvrije Lifetime Smart bodemconstructie
24
Merk Dethleffs - UW waardering

U bent vandaag of vroeger camperbezitter geweest van dit merk?
Geef met de sterren (van 1 tot 5) jouw waardering voor het merk.
Het eindresultaat is een gemiddelde van alle stemmen.
1. Geef het aantal sterren op
2. Klik op "Bewaar aantal sterren"

Aanverwante Dethleffs onderwerpen - artikelen

Bronnen foto’s en teksten © press Dethleffs – https://www.dethleffs.de/pressebereich/