Badkamer modellen in een camper met gescheiden douche en toilet

Tegenwoordig is het comfort van het badkamer compartiment niet meer exclusief voor grote campermodellen. In bijna alle modellen, ook deze kleiner dan 7 meter, kun je een functionele badkamer met toilet terugvinden. 

Voordeel 1

Hygiene

Voordeel 2

Meubelen, toilet blijven droog

Voordeel 3

Minder op te drogen

Nadeel 2

Neemt meer plaats in

Benimar Mileo 233 badkamer serie 2015
Benimar Mileo 233 badkamer

Afhankelijk van de ruimte zijn douche en toilet en lavabo afgescheiden van elkaar gemonteerd, hetgeen ik iedereen aanraad te kiezen: douche en toilet moeten kunnen afgescheiden worden van elkaar.

Badkamer model? Kies altijd voor een gescheiden toilet en doucheruimte.

Door het succes van de campermodellen met centraal bed is het badkamercompartiment nu vaak in het middengedeelte van de camper terug te vinden. Modellen met centraal bed plaatsen vaak het lavabo met spiegel geheel centraal net voor het slaapcompartiment, zodanig dat de ruimte om naar het slaapcompartiment te gaan, tevens dezelfde ruimte is die benut wordt om je opmaak te doen: tanden poetsen, schminken, scheren, ….

Hoe groter de camper, hoe vaker ook meer comfort dit gedeelte van de camper heeft. In een grotere camper kan je nu eenmaal meer bewegingsruimte voor douche of toilet voorzien dan in een compact model kleiner dan 6 of 7 meter.

Flexobad

Elke camper constructeur wil zich op één of andere manier onderscheiden van de concurrentie waarbij allerlei Engels termen met veel plezier worden opgevoerd. Bij de Bursnter Fifty-Five modellen spreken zij over het FLEXOBAD en VARIOBAD.

In een uitvoering met  flexobad kun je de wastafel met de spiegel opzij wegzwenken om tot zo een grotere beschikbare ruimte te komen. De badkamer is voorzien van mooie, indirecte LED-verlichting.

Burstner flexobad - variobad badkamer
Burstner Fifty-Five flexobad badkamer model

Positief

  1. je toilet, de meubelkasten, de spiegel, de vloer worden van de douche spetters niet nat
  2. minder kans op schimmel, rotting
  3. leuker om te douchen, meer bewegingsvrijheid
  4. geen aangedampte spiegel(s)
  5. minder vochtige meubelen, de damp druipt niet van je badkamer meubelen
  • toilet en gescheiden douche nemen meer plaats in
  • in een camperbus model (VAN) vaak niet mogelijk
  • kan ten koste gaan van andere ruimte toegevingen